2 kyllinger blir til 3 raske middager
Det er tid og penger å spare på å være litt smartere på kjøkkenet. Stek to kyllinger, og få tre gode og rimelige middager!
Dag 1: Ovnsbakt kylling med sitrus- og fetaostkrem
Spar tid og energi med å lage flere middager på en gang! Alt du behøver er to kyllinger som du steker samtidig. Den andre sparer du, og vips så har du tre supre middager på null komma niks!
Mindre svinn – mer matglede!
Bruk gjerne denne oppskriften på ovnsbakt kylling med sitrus- og fetaostkrem som inspirasjon til å lage din egen smaksvri. Server den ene kyllingen på dag 1, og spar den andre til de to andre middagene.

Mindre matsvinn:
Dag 2: Bakt søtpotet med kylling
Ingredienser
4 stk. søtpotet
1/2 kylling, kokt å plukket
50 g squash
50 g spinat
1 ss. smør
2 knivs. salt
1 knivs. pepper
Slik gjør du
Sett ovnen på 225 °C. Legg søtpotetene i en ildfast form. Bak midt i ovnen til de er møre, ca. 50 min.
Ben ut kyllingen og del kjøttet i mindre biter. Finstrimle grønnsakene. Lynstek dem i smør eller olje i en stekepanne i 3–4 min. til de er myke, men fortsatt har tyggemotstand. Krydre med salt og pepper.
Skjær et langsgående snitt i søtpotetene. Fyll dem med kylling og grønt. Server med en skje cottage cheese, crème fraîche eller kremost.

Dag 3: Kyllingtaco med guacamole
En sunn middag med hjemmelaget tacokrydder. Finn oppskriften her.
4 smarte restetips
- Tøm kjøleskapet: Bruk det du har der. Da kan du skape nye, spennende smakskombinasjoner.
- Kok kraft på kyllingskroget og fastbrente grønnsaksrester. Frys den og bruk den senere til å lage vinterens garantert beste suppe!
- Fyll kyllingen med favorittsmakene dine. En rynkete og myk sitron gir også god smak.
- Bruk stekesjyen til saus ved å piske den sammen med en skvett fløte, crème fraîche, rømme eller en blanding av meieriproduktslanter.
