© Ulrika Pousette/Allt om mat

Ovnsbakt kylling med sitrus- og fetaostkrem

Kylling og grønnsaker i én form – mer praktisk gjestemat skal du lete lenge etter!

1. april 2017 av Petra Pettersson

Ovnsbakt kylling på grønnsakseng med sitrus- og fetaostkrem

Vanskelighetsgrad: ★ ★ ★ ★

Tid: 15 min. + 45 min. i ovnen

Antall porsjoner: 4

 

1 hel stor kylling, gjerne økologisk (ca. 2 kilo)

½ ss olivenolje

1 ts salt

2 krm kvernet svart pepper

3 paprikaer, gjerne ulike farger

1 fennikel

1 rødløk

2 hvitløksfedd

1 glass blandede -oliven (290 g)

3 dl tørr hvitvin

1 dl vann

3 ss konsentrert -kyllingfond

50 g smør

1 appelsin

 

Sitrus- og fetaostkrem:

1 potte basilikum

1 potte oregano

2 hvitløksfedd

1 sitron, revet skall
+ 1 ½ ss presset saft

1 stor appelsin, presset saft (1 dl)

1 dl olivenolje

150 g fetaost

2 krm salt

1 krm kvernet svart pepper

 

Tilbehør:

3 dl kokt ris, gjerne -jasmin

 

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 225 °C. Del kyllingen i 8 deler. Brun kyllingen på alle sider i olje i en varm steke-panne. Krydre med salt og pepper. Legg kyllingen over i en ildfast form.

2. Kjern ut og skjær paprikaene i grove biter. Rens og skjær fennikelen i båter. Skrell og skjær løken i båter. Skrell og grovhakk hvit-løken. Fordel grønnsaker, løk, hvitløk og oliven rundt kyllingen.

3. Bland vin, vann og fond og fordel blandingen over kylling og grønnsaker. Fordel biter av smør over. Skyll appelsinen godt i lunkent vann. Riv skallet og fordel det i formen. Skjær appelsinen i skiver og fordel dem i formen.

4. Stek kyllingformen midt i ovnen i ca. 45 min. til kjernetemperaturen på kyllingen er 75 °C.

5. Krem: Plukk bladene av urtene og finhakk dem, spar noen stilker til pynt. Skrell og finhakk hvitløken. Rør sammen urter, hvitløk, sitronskall, appelsin- og sitronsaft og olje. Smuldre i feta-osten, krydre med salt og pepper og rør det sammen forsiktig.

6. Ta kyllingformen ut av ovnen og fordel litt av kremen på kyllingen. Pynt med urtestilker.

7. Server kyllingformen med resten av kremen og nykokt ris.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...