Sunn snacks med nøtter, ost og blåbær

Osteboller med tørkede blåbær er en deilig munnfull som kan nytes med god samvittighet.

© Ove Lindfors

Disse små bollene med spennende smak av lagret ost, blåbær og nøtter er perfekte å knaske på til et glass boblevann eller aperitiff. Deigen kan du lage god tid i forveien, rulle ut til lengder og oppbevare i plastfolie i kjøleskapet. Men stek bollene samme dag som de skal serveres.

Tid: 25 min.
20 stykker

50 g kaldt smør
1 ¼ dl siktet speltmel
¼ ts bakepulver
en klype salt
2 dl vellagret og smaksrik
gulost, grovrevet
3 ss gresskarkjerner
3 ss hakkede hasselnøtter
3 ss tørkede blåbær

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200°. Bland sammen smør, mel, bakepulver og salt i en kjøkkenmaskin. Ha i ost, kjerner, nøtter og blåbær. Arbeid sammen til en deig.
  2. Form deigen til to lengder. Skjær i biter og rull ut til små boller.
  3. Legg bollene på en stekeplate dekket med bakepapir. Stek midt i ovnen i ca. 10 min.

Les også: 17 sunne og smakfulle snacks du enkelt lager selv