Disse små bollene med spennende smak av lagret ost, blåbær og nøtter er perfekte å knaske på til et glass boblevann eller aperitiff. Deigen kan du lage god tid i forveien, rulle ut til lengder og oppbevare i plastfolie i kjøleskapet. Men stek bollene samme dag som de skal serveres.
Tid: 25 min.
20 stykker
50 g kaldt smør
1 ¼ dl siktet speltmel
¼ ts bakepulver
en klype salt
2 dl vellagret og smaksrik
gulost, grovrevet
3 ss gresskarkjerner
3 ss hakkede hasselnøtter
3 ss tørkede blåbær
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 200°. Bland sammen smør, mel, bakepulver og salt i en kjøkkenmaskin. Ha i ost, kjerner, nøtter og blåbær. Arbeid sammen til en deig.
2. Form deigen til to lengder. Skjær i biter og rull ut til små boller.
3. Legg bollene på en stekeplate dekket med bakepapir. Stek midt i ovnen i ca. 10 min.