© Ove Lindfors

Sunn snacks med nøtter, ost og blåbær

Osteboller med tørkede blåbær er en deilig munnfull som kan nytes med god samvittighet.

28. desember 2012 av Caroline Hofberg

Disse små bollene med spennende smak av lagret ost, blåbær og nøtter er perfekte å knaske på til et glass boblevann eller aperitiff. Deigen kan du lage god tid i forveien, rulle ut til lengder og oppbevare i plastfolie i kjøleskapet. Men stek bollene samme dag som de skal serveres.

Tid: 25 min.
20 stykker

50 g kaldt smør
1 ¼ dl siktet speltmel
¼ ts bakepulver
en klype salt
2 dl vellagret og smaksrik
gulost, grovrevet
3 ss gresskarkjerner
3 ss hakkede hasselnøtter
3 ss tørkede blåbær

Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 200°. Bland sammen smør, mel, bakepulver og salt i en kjøkkenmaskin. Ha i ost, kjerner, nøtter og blåbær. Arbeid sammen til en deig.
2. Form deigen til to lengder. Skjær i biter og rull ut til små boller.
3. Legg bollene på en stekeplate dekket med bakepapir. Stek midt i ovnen i ca. 10 min.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...