Rabarbra-trifle med seige kokostopper, fløtefraîche og lime

Lekker dessert som er perfekt å ha klar i kjøleskapet og fryseren. Kompotten kan fint oppbevares i et glass i kjøleskapet, og holder seg i ca. 2 uker. Kokostoppene kan fryses.

Oppskrift på rabarbra dessert
© Lisa Björner

Rabarbra-trifle med seige kokostopper, fløtefraîche og lime

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 pers.

  • 100 g rabarbra
  • lime
  • ¼ dl sukker
  • ¼ ts støtt kardmomme

Kokostopper, 20 stk.:

  • 16 g smør
  • ¼ lime
  • ½ egg
  • ⅓ dl sukker
  • 66 g kokosmel
  • klype salt

Fløtefraîche:

  • ¼ lime
  • ⅓ dl crème fraîche
  • ⅓ dl kremfløte
  • ⅓ ss melis

Tilbehør:

  • ¼ l vaniljeis

Pynt:

  • revet limeskall
  • mynte

Slik gjør du:

  1. Rens og skjær rabarbraen i skiver. Skyll limen grundig i lunkent vann. Riv skallet og press ut saften. Legg rabarbraen i en kjele sammen med de andre ingrediensene. Kok opp og la det småkoke på svak varme i ca. 20 min. til rabarbraen er myk. Avkjøl.
  1. Kokostopper: Forvarm ovnen til 175 grader. Smelt smøret og la det g jerne bli lett gyllent. Skyll limen grundig i lunkent vann. Riv skallet. Rør sammen egg og sukker. Tilsett smør, limeskall, kokos og salt, og rør til en jevn røre. La stå i ca. 10 min.
  1. Bruk to skjeer til å forme, og fordel røren i 20 små kaker på et stekebrett med bakepapir. Stek midt i ovnen i 12–15 min. til de er gylne. La kakene avkjøles på en rist.
  1. Fløtefraîche: Skyll limen grundig i lunkentvann. Riv skallet. Pisk crème fraîche, kremfløte, limeskall og melis til det blir luftig.
  1. Legg lagvis med vaniljeis, rabarbrakompott og crème fraîche i små skåler eller glass. Topp med knuste kokoskaker og limeskall. Pynt med mynte.
Rabarbra dessert
© Lisa Björner