Rabarbra-trifle med seige kokostopper, fløtefraîche og lime
Lekker dessert som er perfekt å ha klar i kjøleskapet og fryseren. Kompotten kan fint oppbevares i et glass i kjøleskapet, og holder seg i ca. 2 uker. Kokostoppene kan fryses.
Rabarbra-trifle med seige kokostopper, fløtefraîche og lime
Unngå å slå av skjermen
Ingredienser
2
pers.
100
g
rabarbra
⅓
lime
¼
dl
sukker
¼
ts
støtt kardmomme
Kokostopper, 20 stk.:
16
g
smør
¼
lime
½
egg
⅓
dl
sukker
66
g
kokosmel
⅓
klype salt
Fløtefraîche:
¼
lime
⅓
dl
crème fraîche
⅓
dl
kremfløte
⅓
ss
melis
Tilbehør:
¼
l
vaniljeis
Pynt:
revet limeskall
mynte
Slik gjør du:
Rens og skjær rabarbraen i skiver. Skyll limen grundig i lunkent vann. Riv skallet og press ut saften. Legg rabarbraen i en kjele sammen med de andre ingrediensene. Kok opp og la det småkoke på svak varme i ca. 20 min. til rabarbraen er myk. Avkjøl.
Kokostopper: Forvarm ovnen til 175 grader. Smelt smøret og la det g jerne bli lett gyllent. Skyll limen grundig i lunkent vann. Riv skallet. Rør sammen egg og sukker. Tilsett smør, limeskall, kokos og salt, og rør til en jevn røre. La stå i ca. 10 min.
Bruk to skjeer til å forme, og fordel røren i 20 små kaker på et stekebrett med bakepapir. Stek midt i ovnen i 12–15 min. til de er gylne. La kakene avkjøles på en rist.
Fløtefraîche: Skyll limen grundig i lunkentvann. Riv skallet. Pisk crème fraîche, kremfløte, limeskall og melis til det blir luftig.
Legg lagvis med vaniljeis, rabarbrakompott og crème fraîche i små skåler eller glass. Topp med knuste kokoskaker og limeskall. Pynt med mynte.