© Helén Pe

Kald jordbær- og rabarbrasuppe med jordbærperler, hagesyre og vaniljeis

Den perfekte desserten når sommergjestene dine trenger å bli bortskjemt med en smaksopplevelse. Server pynt og fyll i suppetallerkenen, og hell suppen over når du serverer til hver gjest.

8. juni 2021 av Lisa Eisenman Frisk og Monica Eisenman

Tid: 45 min. + 5 timers frysetid 
Porsjoner: 4

300 g jordbær
200 g rabarbra
½ vaniljestang
6 dl vann
1 ½ dl sukker
1–2 ts presset sitronsaft 

Jordbærperler: 
5 dl rapsolje
4 ts gelatinpulver
4 ss vann
1 dl konsentrert jordbærsaft

Tilbehør:  vaniljeis

Pynt: 
hagesyre
tusenfryd

Slik gjør du: 

1. Jordbærperler: Hell oljen i et glass. Sett det i fryseren i 5 timer, slik at den blir ordentlig kald. 

2. Bland gelatinpulver og vann i en skål. La det trekke i 2–3 min. Varm jordbærsaften og hell den i gelatinblandingen. Rør til gelatinen er oppløst. Ta glasset med olje ut av fryseren, og sett det i en bolle fylt med is og litt vann. 

3. Fyll en pipette eller sprøyte med jordbærsaftblandingen, og drypp små dråper ned i oljen. De vil forme seg til små perler og synke til bunns. Fisk perlene opp med jevne mellomrom, Ta dem i en sil og skyll dem i kaldt vann. Legg dem til side. Du må jobbe relativt raskt, slik at jordbærsaftblandingen ikke rekker å stivne før du har laget alle perlene. 

4. Rens jordbærene til suppen, og del dem i to. Ha jordbær og rabarbra i en kjele. Del vaniljestangen, skrap ut frøene og ha dem i kjelen. Legg også i vaniljestangen. Tilsett vann og sukker, og la det småkoke i ca. 10 min, til rabarbraen er myk. Mos det forsiktig gjennom en finmasket sil. Smak til med sitronsaft. La suppen avkjøles og sett den i fryseren til den er kald, men ikke frossen. 

5. Anrett de iskalde jordbærperlene i dype tallerkener, topp med hagesyre, tusenfryd og en kule vaniljeis. Server tallerkenene med pynten i, og hell suppen over i når gjestene sitter til bords.

Les også: 8 fristende bakeblogger

Jordbær med fløte blir aldri det samme etter at du har servert denne desserten.

© Helén Pe

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...