Tid: 45 min. + 5 timers frysetid
Porsjoner: 4
300 g jordbær
200 g rabarbra
½ vaniljestang
6 dl vann
1 ½ dl sukker
1–2 ts presset sitronsaft
Jordbærperler:
5 dl rapsolje
4 ts gelatinpulver
4 ss vann
1 dl konsentrert jordbærsaft
Tilbehør: vaniljeis
Pynt:
hagesyre
tusenfryd
Slik gjør du:
1. Jordbærperler: Hell oljen i et glass. Sett det i fryseren i 5 timer, slik at den blir ordentlig kald.
2. Bland gelatinpulver og vann i en skål. La det trekke i 2–3 min. Varm jordbærsaften og hell den i gelatinblandingen. Rør til gelatinen er oppløst. Ta glasset med olje ut av fryseren, og sett det i en bolle fylt med is og litt vann.
3. Fyll en pipette eller sprøyte med jordbærsaftblandingen, og drypp små dråper ned i oljen. De vil forme seg til små perler og synke til bunns. Fisk perlene opp med jevne mellomrom, Ta dem i en sil og skyll dem i kaldt vann. Legg dem til side. Du må jobbe relativt raskt, slik at jordbærsaftblandingen ikke rekker å stivne før du har laget alle perlene.
4. Rens jordbærene til suppen, og del dem i to. Ha jordbær og rabarbra i en kjele. Del vaniljestangen, skrap ut frøene og ha dem i kjelen. Legg også i vaniljestangen. Tilsett vann og sukker, og la det småkoke i ca. 10 min, til rabarbraen er myk. Mos det forsiktig gjennom en finmasket sil. Smak til med sitronsaft. La suppen avkjøles og sett den i fryseren til den er kald, men ikke frossen.
5. Anrett de iskalde jordbærperlene i dype tallerkener, topp med hagesyre, tusenfryd og en kule vaniljeis. Server tallerkenene med pynten i, og hell suppen over i når gjestene sitter til bords.
Les også: 8 fristende bakeblogger

Jordbær med fløte blir aldri det samme etter at du har servert denne desserten.
© Helén Pe