Oppskrift på sjokolade- og mandelkyss

Lettbakte småkaker som passer sammen med en espresso etter maten. Kakene er litt myke og seige, og minner om macaroner. De settes sammen to og to med smeltet sjokolade, romerske buer, som vanligvis kan kjøpes i løsvekt.

Oppskrift på sjokolade og mandelkyss

Sjokolade- og mandelkyss

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 doble kaker

  • ¼ eggehvite (fra et stort egg)
  • ¼ dl sukker
  • ¼ dl mandelmel
  • ¼ ss kakao
  • ¼ klype salt
  • 12 g romerske buer eller melkesjokolade

Garnering

  • kakao

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200°. Rør sammen eggehvite og sukker i en kjele. Tilsett mandelmel, kakao og salt. Rør sammen til en tykk røre.
  1. Varm røren over middels varme under omrøring til den blir varm, ca 60°. Obs! Røren skal ikke småkoke eller koke.
  1. Klikk ut røren i 16–20 klatter med hjelp av to teskjeer, 3–4 cm i diameter, på et stekebrett med bakepapir. Stek midt i ovnen i ca 8 minutter. La kakene avkjøle på brettet.
  1. Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn. Rør av og til, til sjokoladen er smeltet. Sett sammen kakene to og to med sjokolade imellom. Sett dem kaldt for å stivne. Sikt over litt kakao og server.
MANDELKYSSAR
© Per Ranung