Gjør brownien mer spennende med et hint av kaffe

En klassisk brownie smaker utrolig godt til kaffen, men også med kaffe i. Kombinasjonen av søtt og beskt er bare uforglemmelig

Kaffebrownie
© Helén Pe

Oppskrift på deilig kaffebrownie:

Tid: 1 time + den tiden det tar for at ganachen skal stivne.
Antall: 10- 150 g smør

  • 3 dl lyst muscovadosukker
  • 1 ¾ dl kakao
  • 2 ts pulverkaffe
  • 1 ½ ts vaniljesukker
  • ½ ts bakepulver
  • 3 egg
  • 1 dl hvetemel
  • litt salt
  • 1 dl valnøtter, grovhakket

Ganache:

  • 125 g mørk sjokolade (70 %)
  • 1 ½ dl kremfløte
  • 1 ss honning
  • 1 ½ ss pulverkaffe
  • 1 ss smør, romtemperert
  • litt salt

Pynt:

  • ½ dl kaffebønner, støtt i en morter

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 175° C. Smelt smøret i en kjele. Rør inn muscovadosukker. Bland i kakao, hurtigkaffepulver, vaniljesukker og bakepulver.
  2. Rør inn eggene, ett av gangen. Bland i mel og salt, og vend inn valnøttene.
  3. Hell røren i en form, 24 cm i diameter, med bakepapir i bunnen, eller en avlang kakeform. Stek midt i ovnen i ca. 20 min. La kaken avkjøles.
  4. Ganache: Hakk sjokoladen. Bland kremfløte og honning i en kjele. La det koke opp. Rør ut kaffepulveret i den varme fløteblandingen.
  5. Hell den varme fløteblandingen over sjokoladen og la det stå i ca. 1 min før det røres sammen til en jevn ganache. Rør deretter inn smøret og saltet. Dekk overflaten med plastfolie og la den avkjøles til romtemperatur.
  6. Fordel ganachen over den avkjølte brownien. Pynt med knuste kaffebønner

SE OGSÅ Baker du med rigtig sukker?

Brownie med kaffe

Skal du bake til mange, så er denne brownien en hit.

© Helén Pe