Her er oppskriften på de beste sjokoladecupcakes med kaffefrosting

Kombinasjonen av søtt og beskt smaker himmelsk.

Kaffecupcakes
© Helén Pe

Oppskrift på kaffecupcakes:

Tid: 45 min.
Antall: 15 cupcakes

  • 150 g sjokolade (55 %)
  • 1 dl sukker
  • 3 egg
  • 4 ½ dl hvetemel (270 g)
  • 1 dl kakao
  • 1 ½ ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • ½ ts vaniljesukker
  • 2 dl lyst muscovadosukker
  • 1 ½ dl rapsolje
  • 1 ½ dl melk
  • 1 dl pulverkaffe
  • litt salt

Kaffefrosting:

  • ¾ dl kremfløte
  • 4 ts pulverkaffe
  • 150 g smør, romtemperert
  • 100 g melis (1 ½ dl)
  • 1 ts vaniljesuykker
  • litt salt

Pynt:- 1 ss kakao

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 °C. Grovhakk sjokoladen.
  2. Visp sukker og egg til en lys og luftig blanding. Bland de tørre ingrediensene. Sikt dem ned i eggeblandingen og vend forsiktig sammen til en jevn røre vekselvis med olje, melk og kaffe. Vend inn sjokoladen i røren.
  3. Fordel røren jevnt i muffinsformer plassert i en muffinsbrett. Bruk gjerne en sprøytepose for å minimere søl og kliss. Fyll formene maks ¾ fulle.
  4. Stek midt i ovnen i ca. 15 min. Ta formene ut av muffinsbrettet. Avkjøl på rist.
  5. Kaffefrosting: Varm opp fløten og bland inn kaffepulveret. Avkjøl.
  6. Visp smør, melis og vaniljesukker luftig i en kjøkkenmaskin. Tilsett fløten litt om gangen, og bland i saltet. Fyll en sprøytepose med frosting og sprøyt over muffinsene. Sikt over kakao.
Kaffecupcakes
© Helén Pe