Her er oppskriften på de beste sjokoladecupcakes med kaffefrosting
Kombinasjonen av søtt og beskt smaker himmelsk.
Oppskrift på kaffecupcakes:
Tid: 45 min.
Antall: 15 cupcakes
- 150 g sjokolade (55 %)
- 1 dl sukker
- 3 egg
- 4 ½ dl hvetemel (270 g)
- 1 dl kakao
- 1 ½ ts bakepulver
- 1 ts natron
- ½ ts vaniljesukker
- 2 dl lyst muscovadosukker
- 1 ½ dl rapsolje
- 1 ½ dl melk
- 1 dl pulverkaffe
- litt salt
Kaffefrosting:
- ¾ dl kremfløte
- 4 ts pulverkaffe
- 150 g smør, romtemperert
- 100 g melis (1 ½ dl)
- 1 ts vaniljesuykker
- litt salt
Pynt:- 1 ss kakao
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 200 °C. Grovhakk sjokoladen.
- Visp sukker og egg til en lys og luftig blanding. Bland de tørre ingrediensene. Sikt dem ned i eggeblandingen og vend forsiktig sammen til en jevn røre vekselvis med olje, melk og kaffe. Vend inn sjokoladen i røren.
- Fordel røren jevnt i muffinsformer plassert i en muffinsbrett. Bruk gjerne en sprøytepose for å minimere søl og kliss. Fyll formene maks ¾ fulle.
- Stek midt i ovnen i ca. 15 min. Ta formene ut av muffinsbrettet. Avkjøl på rist.
- Kaffefrosting: Varm opp fløten og bland inn kaffepulveret. Avkjøl.
- Visp smør, melis og vaniljesukker luftig i en kjøkkenmaskin. Tilsett fløten litt om gangen, og bland i saltet. Fyll en sprøytepose med frosting og sprøyt over muffinsene. Sikt over kakao.