Sjokoladekake
© Stockfood

Sjokoladekake med sjokoladeflak og ganache

Dette er en drøm av en sjokoladekake, med både smørkrem og mørk sjokoladeganache.

8. mars 2019 av Redaksjonen

Ingredienser:

For 6 personer.


200g Hvetemel, siktet

2 ts. Bakepulver

80 g Kakaopulver

1 knivs. Salt, bordsalt

225 g Sukker, fari raffinade

1 ts. Vaniljeekstrakt

4 stk. Egg, rå

80 g Lettrømme, 18% fett

Slik gjør du

Sjokoladekake

1. Varm ovnen til 180°C. Smør og kle kanten på tre springformer (18 cm i diameter) med bakepapir.

Kakebunn

1. Sikt mel, bakepulver, kakao og salt i en bakebolle, og sett det til side.

2. Pisk smør, sukker og 1 ts vaniljeekstrakt til en blek og tykk blanding i 2-3 min. i en annen bakebolle. Pisk inn eggene, ett av gangen, og vend deretter inn melblandingen. Vend inn rømmen.

3. Fordel kakerøren i de tre formene og stek midt i ovnen i 25-30 min. til kakene er gjennomstekte.

4. Sjekk med en stekenål: Stikk den i midten, kommer den ut tørr, er kaken ferdigstekt. La kakene avkjøle i formen på rist.

Smørkrem

1. Pisk sammen melis og smør og sett det til side.

2. Smelt sjokoladen, 300 gram mørk sjokolade og melkesjokoladen, over vannbad. Tilsett 1 ts vaniljeekstrakt og rør det sammen.

3. Ta bollen av varmen så snart sjokoladen er glatt. La den avkjøle i 2 min. Pisk den deretter inn den kremete smørblandingen. Sett til side.

Ganache

1. Ha sjokoladen i en stor glasskål eller stålbolle.

2. Varm opp fløten til kokepunktet i en kasserolle. Hell fløten over sjokoladen, og la det stå i 1 min. Tilsett 1 ss smør, og pisk det sammen til en glatt krem. Sett ganachen til side for å avkjøle og tykne.

Montering

1. Ta kakene ut av formen. Jevn til toppen så den blir flat. Plasser en kakebunn på et kakefat, og fordel halvparten av smørkremen oppå.

2. Gjenta med bunn nr. 2. Plasser den tredje bunnen oppå de to andre og hell ganachen over så den dekker topp og side.

3. Høvle sjokoladeflak, ca 100 gram, med en grønnsakskreller og fordel på toppen av kaken rett før servering.


Kanskje er du også interessert i...