Glutenfrie vafler uten egg og melk

Disse vaflene er kjempegode og setter seg aldri fast i vaffeljernet.

19. mars 2020 av Bjørnhild Fjeld

Bakepulveret gjør dem litt mer sprø på konsistens enn vanlige vafler, det gjør dem ekstra gode. Lager du røra kvelden før og setter den i kjøleskapet, brytes fytinsyren ned slik at vaflene blir enda mer mage-tarmvennlige. 

Når fytinsyren brytes ned, blir vaflene også mer næringsrike. Fytinsyre i korn, belgfrukt, nøtter og frø kan hemme fordøyelsesenzymer i tarmen, irritere tarmslimhinnen (forverre lekk tarm) og redusere mineralopptaket.

Ingredienser:

2 ¼ dl vann 

2 dl glutenfri plantedrikk (f.eks. Glutenfri havredrikk, mandeldrikk, kokosmelk) 

4 dl glutenfri melblanding (f.eks. Melblanding fra Helios) 

1–2 ss kokosblomstsukker 

1 ts havsalt 

1 ½ ts bakepulver 

½ ts kardemomme 

1 ts Ceylon kanel 

1 dl smør

Slik gjør du: 

Bland sammen vann og plantedrikk, tilsett mel, bakepulver, kokosblomstsukker og havsalt. Rør godt slik at du får ut alle klumpene. Tilsett klaret smør og rør til du har en jevn og klumpefri røre. 

La røren svelle i minimum 30 min. eller aller helst i kjøleskap natten over. Hell en øse røre i vaffeljernet, lukk og legg litt press på lokket så røren fordeler seg utover hele vaffelplaten. Stek til passe gyllen, og avkjøl på rist. Server med yoghurt av kokosmelk og rørte bringebær.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...