Denne jordbærfristelsen er den perfekt sommerdesserten

De ufylte bakverkene kan fryses. Ta dem ut og tin dem i romtemperatur før de fylles og serveres.

© Styling: Petra Lindstrand / Foto: Helén Pe

Jordbærfristelser

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 stk

  • ½ dl vann
  • 20 g smør
  • ½ dl hvetemel
  • ½ egg (middels store)

Mørdeig

  • ½ dl hvetemel
  • 15 g smør
  • ¼ ss sukker

Fyll

  • 40 g jordbær
  • ¼ dl sukker
  • ½ dl kremfløte

Garnering

  • Melis
  • ¼ ss sukker

Slik gjør du

  1. Mørdeig: Hakk sammen mel, smør og sukker, g jerne i en kjøkkenmaskin. La deigen hvile i fryseren i ca. 15 min.
  1. Kjevle ut deigen, ca. ½ cm tykk på melet arbeidsbenk. Stikk ut rundinger av deigen, ca. 7 cm i diameter. Sett kakene i kjøleskapet til du skal bruke dem.
  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Kok opp vann og smør i en kjele. Ta kjelen av varmen og tilsett melet. Visp kraftig til deigen slipper kantene på kjelen. La den avkjøles.
  1. Tilsett eggene, ett om gangen, og visp kraftig mellom hvert egg. Legg deigen i en sprøytepose og sprøyt ut 10 kuler på et stekebrett med bakepapir. Legg en mørdeigs kake på hver kule. Strø over sukker.
  1. Stek kulene midt i ovnen i ca. 30 minutter, til de har fått fin farge og begynner å sprekke. Ikke åpne ovnsdøren under steketiden, da kan kulene synke sammen. La kulene avkjøles på en rist.
  1. Fyll: Rens og hakk jordbær. Legg dem i en kjele og tilsett sukkeret. La det koke til et fast syltetøy under omrøring, i ca. 5 min. La det avkjøles.
  1. Visp kremfløten til fast krem. Bland i syltetøyet. Legg kremen i en sprøytepose med tyll.
  1. Klipp et lite hull i siden på kulene og fyll dem med jordbærkrem. Dryss over melis og server med en gang.
© Styling: Petra Lindstrand / Foto: Helén Pe