Den engelske desserten 'syllabub' har fått en sommerlig vri - og den må testes!

Dette er en tradisjonell engelsk dessert som ligner på eggedosis, men er basert på fløte og likør i stedet for egg. Denne sommervarianten inneholder både jordbær og pasjonsfrukt

Jordbær dessert
© Foto: Helén Pe / Styling: Petra Lindstrand

Oppskrift på jordbær- og pasjonsfruktdessert:

Tid: 25 min
Antall: 4 porsjoner

  • 250 g jordbær
  • 3 ss pasjonsfruktlikør, f.eks. Sourz
  • 2 ss sitron, presset
  • 2 ss sukker
  • 2 ½ dl kremfløte

Slik gjør du:

  1. Rør sammen likør, sitronsaft og sukker til en blanding.
  2. Del og hakk jordbærene. Mos dem lett med en gaffel. Bland jordbærene med 2 ss av likørblandingen, og la det stå i 10 min.
  3. Pisk kremfløten med resten av likørbland ingen til den får en luftig konsistens. Vend forsiktig inn jordbærene i kremen, og spar ca. ¼ til pynt. Ikke bland for mye, ellers blir alt rosa.
  4. Fordel desserten i glass, og topp med de siste jordbærene. Desserten kan stå klar i kjøleskapet 1–2 timer før servering.