Den engelske desserten 'syllabub' har fått en sommerlig vri - og den må testes!
Dette er en tradisjonell engelsk dessert som ligner på eggedosis, men er basert på fløte og likør i stedet for egg. Denne sommervarianten inneholder både jordbær og pasjonsfrukt
Oppskrift på jordbær- og pasjonsfruktdessert:
Tid: 25 min
Antall: 4 porsjoner
- 250 g jordbær
- 3 ss pasjonsfruktlikør, f.eks. Sourz
- 2 ss sitron, presset
- 2 ss sukker
- 2 ½ dl kremfløte
Slik gjør du:
- Rør sammen likør, sitronsaft og sukker til en blanding.
- Del og hakk jordbærene. Mos dem lett med en gaffel. Bland jordbærene med 2 ss av likørblandingen, og la det stå i 10 min.
- Pisk kremfløten med resten av likørbland ingen til den får en luftig konsistens. Vend forsiktig inn jordbærene i kremen, og spar ca. ¼ til pynt. Ikke bland for mye, ellers blir alt rosa.
- Fordel desserten i glass, og topp med de siste jordbærene. Desserten kan stå klar i kjøleskapet 1–2 timer før servering.