Slik lager du myk mandelkake med jordbær

En sommerkake er alltid bra. En slik som man bare rører sammen. Med solmodne jordbær og en skje vispet krem til, kan det ikke bli feil.

Mandelkake
© Foto: Helén Pe / Styling: Petra Lindstrand

Oppskrift på myk mandelkake med jordbær

Tid: 15 min + 35 min i ovnen
Antall: 8 biter

  • 125 g smør
  • 150 g mandelmasse
  • 2 egg
  • 1 dl sukker
  • 2 ½ dl mandelmel
  • 2 ts bakepulver
  • 10 jordbær
  • 1 dl mandelspon

Tilbehør:

  • melis
  • vispet krem
  • jordbær

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Smelt smøret i en kjele og avkjøl. Grovriv mandel massen på et rivjern.
  2. Rør sammen mandelmasse og egg. Tilsett sukker, mandelmel, bakepulver og smeltet smør, og rør til en jevn røre. Bre den ut i en smurt, rund springform med bakepapir i bunnen, ca. 24 cm i diameter.
  3. Rens og skjær jordbærene i skiver. Fordel dem i røren og trykk dem lett ned. Strø over mandelspon. Stek midt i ovnen i ca. 35 min.
  4. La kaken avkjøles i formen og deretter i kjøleskapet.
  5. La kaken stå i romtemperatur i ca. 15 min før servering. Dryss over melis og server med vispet krem og jordbær.
Mandelkake
© Foto: Helén Pe / Styling: Petra Lindstrand