Par som krangler
© Getty Images

5 konflikter i forholdet som er like ille som utroskap

Er dere dårlige til å kommunisere? Eller er en av dere litt for avhengig av mobilen? Flere ganske vanlige hverdagsting kan faktisk være skadelig for forholdet.

15. februar 2020 av Rie Louise Kirkebjerg

Et parforhold har selvfølgelig mange fine fordeler: Du har en partner å dele hverdagen med og du har en som genuint bryr seg om deg.

På den andre side er det ikke alltid like lett. Det krever hardt arbeid å beholde gnisten mellom hverandre. Og kanskje dere allerede har vært gjennom en rekke konflikter sammen. Selvom utroskap kan virke som den største konfliken et par noen gang vil komme utfor, er det faktisk flere andre ting som kan være like destruktivt for forholdet. 

Kjenner du deg igjen i noen av disse fem tegnene? 

1. Kommunikasjonen svikter

Ifølge en undersøkelse utført av yourtango.com, nettsiden som er ledende når der kommer til forhold og kjærlighet, utgjør kommunikasjonsproblemer den vanligste årsaken til skilsmisse. Heretter kommer parrets manglende evne til å løse konflikter som nest vanligste årsaken. 

Ifølge undersøkelsen ser menn og kvinner forskjellig på kommunikasjon. Mens vi kvinner klager over at partneren ikke bekrefter oss ofte nok, synes menn at sutring og klaging er det største problemet i parforholdets kommunikasjon. 

Les også: Dette er hemmeligheten bak et vellykket forhold

2. Du sammenligner partneren din med andre 

Hvis du sammenlikner partneren din med andre kan du ha en tendens til å finne enda flere grunner til å lage konflikter. Det kan være du sammenlikner han både utseendemessig, men også i forhold til huslige plikter og barneoppdragelse.

I stedet for å sammenlikne partneren din med andre, kan du heller prøve å se på forholdet deres som en samlet enhet. Dette vil i i høyere grad få deg til å beskytte partneren din mot negative tanker og opprettholde de positive tankene om forholdet, ifølge sciencedaily.com.  

3. Du har gjennom tv fått et urealistisk syn på romantikk

Dersom du har dannet deg urealistiske bilder i hodet av den romantikken du ser på tv, er dette farlig for forholdet ditt. Forskning viser at jo mer du tror på de kjærlighetshistoriene i film og serier, jo mindre vil du være engasjert i partneren din. 

Derfor kan det være en fordel at du selv tar en titt på dine egne relasjoner og tenker over hvor realistiske dine forventninger til partneren og parforholdet egentlig er. 

4. Du tror på at det kun er én virkelighet

Hvis du og mannen din er noen sta typer, så holder dere sannsynligvis fast i deres egen mening under alle omstendigheter. Hvis du alltid skal ha rett så kan du plassere mannen din på et lavere nivå enn deg selv.

Slike tanker skader forholdet deres. Ettersom konfliktene aldri vil bli løst. Hvis du holder fast på at du alltid har rett, føler partneren din at han ikke blir respektert. Det forteller en parterepeut til TIME

Les også: Kjennetegn på en en narsissist

5. Du er for avhengig av mobilen

Blir mannen din irritert når du sitter med hodet begravet ned i mobilen? Det har han faktisk en god grunn til å ikke være fan av. Forskning viser nemlig at forholdet til mobilene våres kan ødelegge et parforhold. 

Det er nemlig ikke er hvor mye du bruker mobilen som avgjør om det kans skade forholdet til partneren, men i hvor stor grad du har bruk for å sitte med den. Testpersonen som følte at partneren deres var veldig avhengig av mobilen var mer utilfredse med deres parforhold og følte seg faktisk helt sjalu på partnerens telefon. 

Les også: Legg vekk mobilen - kom ut av mediakoma

Når det er sagt

Ifølge forskning er disse faktorene en trussel mot parforholdet. Likevel er det viktig å huske på at selvom du kjenner deg igjen i noen av disse tegnene, skal du ikke konkludere med at forholdet eller ekteskapet er dømt til å ende i skilsmisse. 

I stedet kan du arbeide med på å endre din mening og atferd overfor din partner - hvilket han selvfølgelig også skal, hvis tingene også gjør seg gjeldene for han. Hvis det er veldig vanskelig for dere kan dere få gode råd til hva man prøve innen dere bestemmer der for skilsmisse. 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...