restauranter i københavn
© Cofoco

Dette er 16 av de beste restaurantene i København

Italiensk, thai, smørbrød, pasta eller kanskje noen enkle deleretter? Her får du en guide til de beste spisestedene i København!

23. august 2022 av Redaksjonen
restaurant tips københavn
© Aamanns 1921

Aamanns 1921: Klassiske og delikate smørbrød med en innovativ tvist

Man kan aldri gå feil med et smørbrød, og på Aamanns kan det være vanskelig å begrense seg. Stedet har ikke bare noen av de vakreste smørbrødene i byen, menyen er også så bred at du får lyst på kjøtt, fisk og vegetarmat. Du finner både klassiske smørbrød som panert rødspette, sild og svinestek - eller de mer innovative versjonene med saltbakt rødbeter eller sopp. Hvis du er ute etter kvalitetssmørbrød i København, er dette virkelig stedet å besøke.

Adresse: Niels Hemmingsens Gade 19-21, 1153 København K
Se menyen her.

© Pizzeria Luca

Pizzeria Luca - Autentisk italiensk pizza 

Hos Pizzeria Luca får du en god, ekte og autentisk italiensk pizza med akkurat passe sprøhet, som i 2019 fikk tittelen Europas 5. beste pizza. Stedet har stort fokus på autentiske smaker, derfor er oppskriften på den 72-timers kaldhevede deigen hentet fra Italia. Har du ennå ikke prøvd den lille italienske perlen, som ligger på kjellerplan og derfor lett kan overses, bør det virkelig prøves ut neste gang du er i København!

Adresse: Gammel Strand 42, 1202 København
Bestil din pizza her.

© Falang

Falang: Thai-restaurant med deleretter på Vesterbro

Falang er enkelt å finne frem til, da restauranten kanskje er Vesterbros mest fargerike bygning. Hos Falang er det ikke bare innredningen som sprudler av farger og feiring – det samme gjør de dekorative og smakfulle delerettene som thairestauranten tilbyr. Menyen består av gode thaiinspirerte retter som grønn karri, nuddelsalat, vårruller og stekt ris. Dette er en god restaurant i København som bør prøves ut.

Adresse: Istedgade 48, 1650 København V
Les mer her.

Corsa - napoliansk pizza flere steder i København

På Corsa Pizza danner sykkelløp på tv-en, speil på veggene og små koselige marmorbord rammen for en autentisk italiensk restaurantopplevelse. På menyen finner du smakfulle napolianske surdeigspizzaer, blant annet en god klassiker med burrata, mascarpone, persille og spinat. Vil du unne deg selv litt ekstra, du kan avslutte med en kule av deilig italienske is. Corsa er en hyggelig restaurant i København som kan anbefales.

Adresse: Østerbrogade 56, 2100 København Ø & Vesterbrogade 44, 1620 København V & Islands Brygge 83B, København S & Göteborg Plads 5, 2150 Nordhavn
Bestill din pizza her

© Hanzo

Hanzo - Københavns nyeste Thai-restaurant

Matklubbens nye restaurant Hanzō tar deg med på en kulinarisk reise gjennom Asia. De blander de beste rettene og ingrediensene fra Thailand, Japan, Kina, Vietnam, Indonesia og Kambodsja. Her er du garantert en matopplevelse som inneholder alle de mange fantastiske smakene som finnes i det asiatiske kjøkken. I tillegg til fantastisk mat fra Asia kan du nyte deilige drinker i de hyggelige omgivelsene. Restauranten finner du flere steder i København og i Aarhus.

Adresse: Sortedam Dossering 5, 2200 Nørrebro & Værnedamsvej 14, 1619, København V & Sprogøvej 1, 2000 Frederiksberg
Les mer her.

Mother - deilig pizza på Vesterbro

Midt i Kødbyens fantastiske omgivelser ligger restauranten Mother, en av Københavns beste pizzasteder blant både lokalbefolkningen og turister – og det av god grunn. Mother byr på en moderne og smakfull versjon av den tradisjonelle pizzaen, som lages med surdeig og bakes i vedfyrt ovn, hvor ingredienser blant annet er direkteimportert fra Italia. Stedet er også et av de mest stemningsfulle spisestedene på varme vår- og sommerdager.

Adresse: Høkerboderne 9-15, 1712 København V
Bestil din pizza her.

Cantina: Byens beste vodka-pasta

Cantina er ikke bare kjent for sin vakre estetikk – de har virkelig styr på italienske retter. Pizzaene deres er bakt i steinovn, og pastaen er laget fra bunnen av og med masse kjærlighet. Hvis du er innom, prøv deres berømte rigatoni, også kjent som Gigi Hadids vodkapasta.

Adresse: Borgergade 2, 1300 København K
Les mer her.

Llama: Sydamerikansk kjøkken i København 

Guacamole, ceviche, uruguayansk kjøtt og taco er det som finnes på menyen på restauranten Llama i København. Rettene har som mål å kombinere det søramerikanske kjøkken med råvarer og oppskrifter fra Skandinavia. Menyen består av mange små deleretter, som gir deg muligheten til å prøve mye forskjellig. I tillegg til deilig mat er Llama også kjent for sin morsomme og annerledes innredning – restauranten deres er spekket med ville, mønstrede og fargerike fliser. Stedet er også perfekt for deg som er vegetarianer, da det byr på mange kjøttfrie alternativer.

Adresse: Lille Kongensgade 14, 1074 København K
Les mer her.

© Fabro

Fabro: Indre Bys pastahimmel

Hos Fabro er du garantert deilige pastaretter, og de uformelle og koselige rammene gir stedet sjarm. Pastarettene deres selges til rimelige priser, men du vil garantert bli mett. Stedet har en walk-in policy, altså er det ikke mulig å reservere, og på grunn av stedets popularitet må du være forberedt på å smøre deg med tålmodighet. Men er du så heldig å få bord er det garanti for hyggelig atmosfære og god service.

Adresse: Borgergade 134, 1300 København K
Les mer her.

Psst: Dette er de beste vinbarene i Oslo

Bazaar: Arabisk restaurant i Indre By

Flammene fra grillen, de forfriskende cocktailene fra baren og de mange Midtøsten-rettene danner rammen for restaurant Bazaar. Restauranten ligger i et tidligere postkontor på Dronningens Tværgade, og her er det mye god musikk og samtaler. Menyen deres er fullpakket med mye grønt, kjøtt og andre småretter man kan dele. De er kjent for sine tradisjonelle arabiske retter med en nyskapende vri. Når dagslyset forsvinner skruer de opp musikken og lar natten strømme inn.

Adresse: Dronningens Tværgade 21, 1302 København K
Les mer her.

Les også: Her får du den beste brunsjen i København

© Pluto

Pluto: "Mat og vin er lidenskapen vår"

Hos Pluto er det livlig stemning og uformell, men deilig mat. Kvaliteten er god og ikke minst - det smaker fantastisk. Stiger du inn i restauranten blir du tatt med i en New-York inspirert innredning, hvor det er dempet belysning, åpent kjøkken og masse liv og røre. Menyen er variert og passer til alle som liker kjøtt, fisk, snacks, skalldyr eller andre deleretter - altså de fleste. 

Adresse: Borgergade 16, 1300 København K
Les mer her. 

© Chris Tonnesen

Kødbyens fiskebar: Skalldyr og drinker i hjertet av København

Kødbyens Fiskebar byr på deilig sjømat og gode drinker. Du finner restauranten på Vesterbro, sentralt i København. Velg mellom et stort utvalg av bærekraftige produkter og nyt en deilig restaurantopplevelse. 

Adresse: Flæsketorvet 100, 1711 København
Les mer her. 

© La-la-la

Lalala: Fransk perle på Christianshavn

Lalala lar seg inspirere av Frankrikes kjøkken. Her får du servert deilige franske retter med lokale grønnsaker og gode råvarer. Atmosfæren er avslappet og hyggelig - her er det bare å ta med seg, familie, venner eller kollegaer. 

Adresse: Strandgade 98, 1401 København
Les mer her.

© Cofoco

Delphine: Gresk og italienske småretter

Skal du til København, bør Delphine virkelig besøkes. Her lønner det seg å reservere i god tid, for restauranten er en populær favoritt hos mange. I det du trer inn i lokalet kommer følelsen av å tre inn i en restaurant i Hellas eller sørlige Italia, og det samme skjer hvertfall når du smaker på maten. Her får du klassiske greske og italienske retter som tzatziki, vannmelonsalat og crudos, men også grønne retter, fisk, skalldyr og andre kjøttretter. Vi garanterer deg at du ikke vil bli skuffet. 

Adresse: Vesterbrogade 40, 1620 København
Les mer her.

© Tivoli Hotel - MASH Penthouse/ Sticks ‘n’ Sushi

Tivoli Hotel - MASH Penthouse/ Sticks ‘n’ Sushi: En unik sushiopplevelse

Nyt fantastisk sushi mens du ser utover landskapet til vakre København. Det fantastiske interiøret med høyt under taket og store vinduer gjør at du har god utsikt over hele byen, og når været er fint kan man nyte maten sin på den store takterrassen. Sticks ‘n’ Sushi byr på litt annerledes innredning, hvor de har sitteplasser i gulvhøyde, lærhusker i baren og store beduinsofaer. Dette er for deg som ønsker en unik sushiopplevelse utenom det vanlige. 

Adresse: Arni Magnussons Gade 2, 1577 København
Les mer her. 

© Chapung

Chapung: Deilig servering på toppen av Manon les Suites

Restaurant Chapung er en takrestaurant på 5-stjerners hotellet Manon les Suites. Her får du utsikt over København, mens du nyter deilig gourmet-asiatiske retter, ledet av stjernekokken Nan Kanokwan Kortaisong. Ikke minst er det et stort fokus på bærekraft og økologiske råvarer. 

Adresse: Gyldenløvesgade 19, 1600 København
Les mer her

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...