De beste restaurantene i Oslo
© Bistro Tolvte, Munch

Her er de beste restaurantene i Oslo

Oslo er fylt med hyggelige restauranter. Her guider vi til de beste spisestedene i hovedstaden.

7. april 2022 av Torunn Pettersen

De beste restaurantene i Oslo

Skal du ut og spise i Oslo, men mangler inspirasjon til hvor du skal gå? Vi har samlet et par av de beste restaurantene i Oslo og her finner du både nyere skudd på stammen og gamle kjenninger. 

Du vil garantert finne en restaurant som faller i smak, for på listen har vi nemlig inkluderet mat fra flere forskellige kjøkkener rundt i verden – fra det thailandske til det italienske.

Oslo god restaurant i Sørenga

The Vandelay

I vår nye del av Oslo, mellom Bjørvika og Sørenga, troner det nye Munch-museeet. Rundt er det både boliger og mange nye vannhull og restauranter. The Vandelay – se etter en stor rosa dør – har et internasjonalt preg, her må du belage deg på å finne frem engelsken når du bestiller. 

Stedet har blitt et populært lunsjsted og er allerede kjent for både hamburgeren og biff tartaren  – alle presentert i litt mer særpregne utgaver enn det som nok er vanlig mange andre steder.

Adresse: Operagata 30, 0194 Oslo

Les mer her.

Beste thai restaurant Oslo
© Restaurant Plah

Restaurant Plah

Liker du thaimat, så er Plah et must. Restauranten ligger fint plassert i den stille delen av Hegdehaugsveien og kan friste med både streetfood og deilige menyer. Dermed får du mat i alle prisklasser. 

Spisestedet har i alle år vært drevet av paret Tony Pedersen og Terje Ommundsen, sistnevnte er restaurantens sjefskokk. De løfter kvalitet på både råvarer og menyer til det høyeste nivå, og vil du slå av en prat med kokken, så tar han en runde rundt bordene alle kvelder han er på jobb. 

Adresse: Hegdehaugsveien 22, 0167 Oslo

Les mer her

Lorry

Svinger du til venstre når du går ut av Plah, er veien kort til et lite glass på legendariske Lorry som ligger der Parkveien møter Hegdehaugsveien. 

Restauranten er kjent for sin norske tradisjonsmat, men mest av alt har den opp gjennom årene vært kjent for sitt klientell og ikke minst sitt brune interiør. 

På veggene henger det kunst som historien forteller også fungerte som betaling for diverse restaurantregninger fra byens kunstnerbohemer. Klientellet er nok ikke like blakke lenger, men stemningen er verdt å få med seg.

Adresse: Parkveien 12, 0350 Oslo

Les mer her

Restaurant i Bjørvika Oslo
© Bistro Tolvte, Munch

Bistro Tolvte, Munch

Munch er Oslos nye stolthet. Omstridt og elsket allerede. Foruten å romme Munchs fantastiske kunst, byr dette landemerket også på andre utstillinger. Og trenger du påfyll av annet slag, finnes det tre restauranter i bygget. 

Vi har testet Bistro Tolvte, restauranten som naturlig nok ligger i tolvte etasje. Med utsikt mot sjøen kan du nyte blant annet blåskjell, østers, tartar og ikke minst deilig vin, servert av et hyggelig personale. 

Man føler man er en del av noe historisk her oppe!

Adresse: Edvard Munchs plass 1, 0194 Oslo

Les mer her.

Les også: 16 av de beste restaurantene i København

Der Peppern Gror

På selveste Rådhusplassen ligger den indiske restauranten Der Peppern Gror. Den skiller seg helt klart fra veldig mange andre indiske restauranter som ligner på hverandre, både hva interiør og mat angår. 

Her er stilen enklere. Her går de tilbake til røttene. De serverer smaksbomber laget av semulinaboller, som selges fra foodtruck på gata i India. Eller grillet søtpotet, bare for å nevne noe. Smårettene er mange og utrolig smakfulle på Der Peppern Gror.

Adresse: Fridtjof Nansens plass 7, 0160 Oslo

Les mer her

Brasilia

Er du glad i kvalitetskjøtt, er Brasilia noe for deg. Som navnet tilsier er det en brasiliansk-inspirert bbq-restaurant der du får smakt på mange forskjellige typer kjøtt. 

Velger du Brasilia Experience, kommer gauchos og serverer deilig kjøtt rett fra grillen ved bordet ditt. I tillegg er sideretter og annet tilbehør fra buffeten inkludert. 

En litt annerledes og underholdene matopplevelse midt i sentrum!

Adresse: Kronprinsesse Märthas plass 1, 0160 Oslo

Les mer her

Italiensk restaurant i Oslo
© Villa Paradiso

Villa Paradiso, Grünerløkka

Italienske Villa Paradiso finnes flere steder i byen, men vi kommer stadig tilbake til restauranten på Grünerløkka. Den har etablert seg som et hyggelig møtepunkt, og vi liker både inne- og uteserveringen. Pizzaen lages på napoletansk vis, og menyen er fyldig. 

Vårt følge prøvde både med hvit saus og tomatosaus, og alle i følget var fornøyde. 

Som prikken over i'en kan vi anbefale husets tiramisu. Utrolig god! 

Adresse: Olaf Ryes plass 8, 0552 Oslo

Les mer her

KUMI 

KUMI er en økologisk, plantebasert restaurant og brunsjbar med utsikt over Oslobukta. De serverer whole foods basert på sesongens råvarer, og lager også økologiske juicer og mocktails, i tillegg til å by på et lite utvalg av vin, øl og cocktails. 

Her får du spennende veganske brunsj-, lunsj- og middagsretter og fristende desserter. Interiøret er trendy og inspirert av både japansk og nordisk design. De har også en restaurant i Gamlebyen, om du foretrekker det området.

Adresse: Operagata 71B, 0194 Oslo

Les mer her

Restaurant i oslo med mat fra middelhavet
© Avalon

Avalon

I Vika ligger Avalon – stedet uten spiseplikt, men med et lass av fristelser. Under mottoet «en livlig møteplass» passer alle inn – også deg som bare vil flørte i baren.

På denne restauranten kan man dele smaksopplevelser med gode venner, kolleger eller familie. Maten serveres som i landene rundt Middelhavet – rettene egner seg til å dele! Men merk deg at kjøkkenet ikke er låst i noen retninger. Gled dere heller over en variert meny, alt fra snacks og fingermat, til kjøtt og fisk fra grillen. Hva med en hel piggvar eller en halv kylling fra Hovelsrud gård som passer til fire på bordet?

Adresse: Munkedamsveien 31, 0250 Oslo

Les mer her

Le Benjamin Bar & Bistro

Fransk stemning ved Akerselva! Nederst på Grünerløkka finner vi Le Benjamin Bar & Bistro. Savner du Frankrike, er dette restauranten for deg. 

Bordene står tett og stemningen føles både uhøytidelig og god. Vinmenyen er variert og utvalget av franske oster rikholdig. Her er det bare å velge fra en fransk og fristende meny som passer for både store og små. 

På barnemenyen finnes noe så forlokkende som fiskelollipop, etterfulgt av vaniljeis med hodeskaller, for ikke å snakke om legomenn av sjokolade, servert med vaniljeis og sjokoladesaus ...

AdresseSøndre Gate 6, 0550 Oslo

Les mer her.

Trenger du lunsj-tips i Oslo? Her er 10 gode lunsj-restauranter i hovedstaden

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...