© Svein Finneide

– Man kan vel være morsom selv om man er over 40?

Skuespiller Ine Jansen er ikke redd for å bli eldre.

4. april 2016 av Kathrine Johns

– Det blir mer og mer Ine i Ine. Men hva som er hva er det bare Thomas Giertsen som vet. Ellers hadde jeg ikke turt å tulle med det, sier Ine Jansen. 

Hun, og alle de andre skuespillerne som er med, spiller "seg selv" i TVNorge-serien "Helt perfekt". Serien har vunnet Gullruten for beste komiprogram, og selv har Ine vunnet både Gullruten for beste kvinnelige skuespiller og Komiprisen.

– Mange mener man skal gi seg når man er på topp, men hvorfor skal man det? spør Ine retorisk.

– Så lenge seerne vil ha det, og TVNorge har tillit til serien, så har i hvert fall ikke jeg lyst til å slutte. "Helt perfekt" er et eventyr, og jeg er så glad for at det var jeg som ble valgt til å spille denne rollen. Vi har blitt en sammensveiset gjeng etter hvert, og jeg og Thomas har veldig god spillekjemi, sier hun til Tara.

Det er ingen tvil om at Ine jobber i en utseendefokusert bransje. Men Ine har et avslappet forhold til det.

– Kameraet er brutalt. Men jeg er virkelig ikke redd for å bli eldre. Man kan vel være morsom selv om man er over 40? Mulig jeg er naiv, men jeg synes det er en dum og teit problemstilling at det skal handle om hvorvidt noen synes du er sexy eller ikke. Selv synes jeg det er mer interessant å se på kvinner over 40, deres tvil og betraktninger. Se på Frances McDormand i "Olive Kitteridge" og Tilda Swinton, det er gode eksempler på eldre kvinner som får store, interessante roller. Og Meryl Streep. Men hun er jo i særklasse.

Jansen tror at den som krampaktig holder fast i ungdommen når man nærmer seg 50 mangler en selvtillit man skulle bygget opp for lenge siden. 

– Jeg håper og tror at verden ikke er så sjuk i hodet at det er det kunstige som blir idealet. Jeg har i hvert fall aldri blitt slått av skjønnheten til noen som er helt stive i ansiktet eller har andenebb. Men jeg vil ikke dømme heller. Det er lett å uttale seg om en problemstilling man ikke har følt på ennå, sier Ine.

 

Les hele intervjuet med Ine Jansen i Tara nr 5, i salg nå!

 

 

Ine spiller kjæresten til Thomas Giertsen i serien "Helt perfekt". 

© TVNorge

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...