Kvinne ser på film på iPad

DRØMMER DU OM Å REISE LANGT BORT? Vi har samlet de beste sommerfilmene som tar deg med til drømmedestinasjoner som Paris, Italia, Hellas og Bali.

© Getty Images

Reisefeber? Ta en tur til Paris, Italia, India, Sverige, Bali og Hellas med disse filmene!

Hjemmesommer og dårlig vær? «Reis» og drøm deg bort til Paris, Italia, Hellas, Sverige, Bali og India gjennom god film! Her er filmene som gir deg skikkelig sommer- og feriefølelse!

19. juni 2020 av Cecilie Espensen
Filmen Mamma Mia med Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgård, Julie Walters, Christine Baranski og Amanda Seyfried Hellas

MUSIKAL MED FEELGOOD-STEMNING: Meryl Streep i storform og masse deilig ABBA-musikk – Mamma Mia gir deg den ultimate Hellas-følelsen.

Hellas: Mamma Mia

Blå himmel, azurblått vann og stekende sol – skulle du gjerne vært på en gresk øy akkurat nå, er Mamma Mia filmen du bør se! Og er du ABBA-fan, er denne filmen dobbel lykke! Historien om Sophie (Amanda Seyfried) som skal gifte seg, utspiller seg i pittoreske omgivelser på en gresk øy hvor hennes mor (Meryl Streep) bor. Sophie oppdager at enten Sam (Pierce Brosnan), Harry (Colin Firth) eller Bill (Stellan Skarsgård) kan være faren hennes, så hun inviterer like godt alle tre til bryllupet. Det er duket for forviklinger, humor, romantikk og tilbakeblikk satt til ABBAs fengende slagere og godt hjulpet av Julie Walters i rollen som Rosie og Christine Baranski (The Good Fight) i rollen som Tanya. 

Stemning for mer Mamma Mia? Se klipp fra oppfølgeren Mamma Mia: Here we go again!

Filmen eat pray love spis elsk lev Julia Roberts, Elizabeth Gilbert, Javier Bardem, Richard Jenkins, James Franco, Billy Crudup

DRAMA OG ROMANTIKK: Julia Roberts spiller Liz som finner seg selv igjen gjennom en verdensomspennende reise med et spennende persongalleri i filmen Eat Love Pray.

Italia, India og Bali: Eat Love Pray

Filmen Eat Pray Love er basert på den bestselgende memoaren ved sammen navn av Elizabeth Gilbert. I hoverollen finner vi Julia Roberts som, etter en smertefull skillsmisse, forlater livet sitt i USA til fordel for en sjelegranskende reise rundt jorden. Hun oppdager mat og vennskap i Italia, kraften av bønn i India og indre ro, balanse og ekte kjærlighet på Bali. Filmen føles litt som interrail for oss voksne kvinner med alt livet har å by på iscenesatt på de mest magiske og drømmeaktige stedene. I filmen møter vi også Tuva Novotny, James Franco, Richard Jenkins, Billy Crudup og ikke minst Javier Bardem som den store kjærligheten. 

Les Taras intervju med Hollywood-stjernen Julia Roberts

Filmen The Talented Mr. Ripley Italia Matt Damon, Jude Law, Gwyneth Paltrow, cate Blanchet, Philip Seymour Hoffman

SPENNING MED STIL: Bli med til Italia og det stilige 60-tallet hvor Matt Damon, som den fattige Tom Ripley, prøver å innpass hos den amerikanske eliten. Filmen The Talented Mr. Ripley byr ikke bare på idyll, sommerstemning og spenning, men også masse deilig jazz.

Italia: The Talented Mr. Ripley 

Filmen The Talented Mr. Ripley byr på jazz, martinis og sommerliv i en liten italiensk badeby på det stilfulle 60-tallet. Den fattige anti-helten Tom Ripley (Matt Damon) er blitt sendt til Italia av Greenleaf senior for å hente hjem den bortskjemte millionærsønnen Dicky Greenleaf (Jude Law). Dicky lever det gode liv sammen med forfatterkjæresten Marge (Gwyneth Paltrow) og Tom prøver iherdig å få innpass og passe inn i de rikes verden, men da han ikke evner å overtale Dicky til å bli med hjem til New York, tyr han til ekstreme tiltak. Filmen er spilt inn på idylliske Ischia og i historien får vi også en tur til Napoli og Roma. Med på å skape intriger med stil i sommerfortellingen er Meredith (Cate Blanchet) og Freddie (Philip Seymour Hoffman).

Les Taras intervju med Hollywood-stjernen Gwynteh Paltrow

Filmen Midnight in Paris Woody Allen Own Wilson Rachel McAdams

WOODY ALLEN-FILM: Midnight in Paris tar deg med på en idyllisk sommertur til kjærlighetsbyen Paris hvor den drømmende Gil (Owen Wilson) plutselig befinner seg i en annen tid. 

Paris: Midnight in Paris

Gil (Owen Wilson) og Inez (Rachel McAdams) er på sommerferie i Paris med hennes foreldre. Gil, en suksessfull Hollywood-forfatter, sliter med sin første roman og dette frusterer etter hvert flere enn bare ham selv. Han er romantikeren som vil flytte til kjærlighetens by, mens Inez er praktikeren som ikke deler hans syn. En kveld de er ute på byen med venner, velger Gil å gå tilbake til hotellet og blir på veien plukket opp av en bil som tar han med tilbake til byens gullalder – 20-tallet! De påfølgende kveldene fortsetter han å reise tilbake i tid og hente inspirasjon til romanen fra kunstnere som Hemingway, Salvador Dalí, Man Ray, Picasso – og ikke minst Adriana – Picassos kjæreste som han forelsker seg i. Er det fortiden med Adriana eller fremtiden med Inez som vinner? Midnight in Paris er obligatorisk for alle som elsker Woody Allen finurlige fortellerteknikk – han står for både manus og regi.

Filmen Änglagård Sverige, Helena Bergstöm, Richard Wolff, Colin Nutley

SOMMERIDYLL I SVERIGE: Urbane Fanny (Helena Bergstrøm) skaper oppstandelse i en søvnig liten svensk by når hun møter opp i bestefarens begravelse for å innkreve arven sin. 

Sverige: Änglagård

Hvem hadde vel ikke lyst til å være som Fanny i den sjarmerende filmen Änglegård når den kom? Forvirring og sinne treffer befolkningen i den trauste lille svenske byen når den lokale einstøingen dør og etterlater garden til det hittil ukjente barnebarnet Fanny (Helena Bergstrøm) som har nerver og freidighet nok til å møte opp i begravelsen sammen med sin homofile samboer Zac (Richard Wolff). Vel, Fanny trenger svar, og det får hun i takt med at den eldre befolkningens egen historie avsløres. En superfornøyelig, idyllisk film om små og store ting i livet rundt drømmen av et svensk «torp» som er regissert av Colin Nutley. 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...