Julianne Moore har hoverollen i filmen Gloria Bell

STORSPILLER: Julianne Moore briljerer som Gloria Bell, en fraskilt, middelaldrende kvinne som finner kjærligheten på nytt, men ikke uten at det fører med seg problemer.

5 filmer du bare må se!

Kjærlighet, intriger, utroskap, sjalusi, fellesskap og maktkamp – og latter. Her er 5 herlige filmer med sterke kvinner i hovedrollen og høy underholdningsfaktor!

1. august 2019 av Ellen Christensen

På DVD 05.08: Gloria Bell

Gloria er en enslig, fraskilt kvinne i 50-årene med kontorjobb og to voksne barn som lever sine egne liv. I fritiden elsker hun å nyte sin martini og danse til musikken fra egen ungdom (du vil sikkert kjenne den igjen du også!), og det er på et diskotek for voksne hun møter Arnold (John Turturro), en nyskilt mann også på leting etter kjærlighet. De finner sammen, og alt synes til å stemme. Men Arnold har mye å stri med, særlig forholdet til sine to døtre og ekskone. 

En stillferdig, men også ærlig skildring av en middelaldrende kvinnes liv, nydelig tolket av Julianne Moore som gjør en av sine beste roller. Noen ganger er det enkle ofte det beste, og denne filmen gjør inntrykk i all sin hverdagslighet.

Lucas Hedges og Oscar-vinner Julia Roberts i familiedramaet Ben is Back
STRÅLENDE ANMELDELSER: Oscar-vinner Julia Roberts i det hjerteskjærende familiedramaet Ben is Back.


På YouTube: Ben is back

Når eldstesønnen Ben overraskende kommer hjem til jul, blir moren Holly glad, men også engstelig. For Ben har vært på avvenning, og har i flere år vært narkoman. Klok av skade gjemmer hun piller og smykker, og håper på at det denne gangen skal gå bra. Bens stefar og eldste søster er mer skeptisk til besøket – med god grunn. Ben virker OK og rusfri, leker med sin to mindre halvsøsken og er sjarmerende som vanlig. Men engstelsen for tilbakefall er alltid der, spesielt når Bens fortid innhenter ham. 

Et sterkt familiedrama som etter hvert utvikler seg til en mørk thriller, og med Julia Roberts i en av sine beste roller hittil. Filmen gir et innblikk i en situasjon som mennesker i hele verden sliter med, men nå mer enn noensinne middelklassefamilier i USA. 

Den danske filmen Happy Ending med Kurt Ravn og Birthe Neumann
HVERDAGSKOMEDIE: Birthe Neumann (Festen) spiller Helle som plutselig blir forlatt etter 50 års samliv!


På DVD: Happy Ending

Etter en lang og vellykket karriere må Helles mann Peter motvillig pensjonere seg, og hun ser fram til et nytt og mer innholdsrikt liv sammen med sin ektemann gjennom 50 år. Men han har andre planer, og 69 år gammel er plutselig Helle alene i den store villaen. En helt ny tilværelse for henne som er vanskelig å venne seg til. Men i all fortvilelsen er det også håp om noe som for Helle kanskje kan by på en helt annen framtid enn en stille pensjonisttilværelse. 

En dansk hverdagskomedie om forhold mellom ektepar, voksne barn, gamle venner og også nye muligheter som dukker opp. Jeg koste meg – og kjente meg kanskje litt igjen. Noe sikkert flere på min alder vil gjøre… 

Juliette Binoche og Guillaume Canet i den franske filme Mellom linjene
FOR DE FRANKOFILE: Forfattere, forlegger og andre intellektuelle sliter i denne franske dramakomedien hvor bla. omstillingen til en digital verden er tema.


På KINO: Mellom linjene (Doubles vies)

Denne herlige og lekne franske dramakomedien er et must for både frankofile og bokelskere! Handlingen er lagt til et forleggermiljø om en forfatter som ikke selger som tidligere i vår digitale verden. Med bena godt plantet i en analog og god, gammeldags verden med bøker føler den intellektuelle eliten seg truet som kunstneriske utøvere. Diskusjonen tas selvfølgelig over både et og to glass rødvin i ekte fransk stil. I en av rollene møter vi Juliette Binoche i kjempeform. 

Emily Mortimer spiller rollen som bokelskeren Florence i Bookshop
50-TALLS DRAMA: Emily Mortimer spiller krigsenken Florence som møter motstand fra mektige Violet når hun skal åpne en bokhandel på den engelske landsbygda.På Google Play: Bookshop (The Bookshop)

I 1959 ankommer krigsenken Florence en liten engelsk kystby for å realisere sin drøm om å åpne en bokhandel. Fra første stund blir hun motarbeidet av mektige Violet, generalhustru og beboer av byens herregård. Likevel står Florence på sitt, og klarer til slutt å åpne butikken som blir en suksess. Hun blir også venn med eneboeren Edmund, en mystisk mann som også elsker bøker. Men Violet trekker i usynlige tråder for å gjøre alt for å ødelegge for Florence. 

Liker du selv å lese og også stillferdige engelske dramaer om hverdagshelter er dette noe for deg – ikke minst på grunn av flotte skuespillerprestasjoner av bl.a. Emily Mortimer, Bill Nighy og Patricia Clarkson. 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...