Slik får du mer sexlyst: Spis deg til mer sexlyst!
© Getty Images

Spis deg til mer sexlyst!

Det er nesten for godt til å være sant! Men du kan faktisk kjøpe inn noen enkle råvarer og med dem komponere noen retter på kjøkkenet som vekker opp sexlysten mye mer enn vanlige kjøttkaker med brun saus!

10. juli 2019 av Gitte Høj

Føler du av og til at sexlysten er nesten borte? Eller befinner seg på et skjult sted som ikke får nok stell? Men selv en liten spire av lyst kan gjødsles, vokse og bli til ny gnist mellom deg og din partner. 

Hvordan kan jeg stimulere lysten min med mat?

– På en måte er det veldig enkelt, du kan nemlig stimulere sexlysten ved å velge råvarer som både forsterker og stimulerer den. De kalles for afrodisiaka. Det vil si at det finnes spesielle råvarer som skiller seg fra andre ved å vekke lysten til å elske, sier Anne Larsen, forfatter av den danske kokeboken «Elskovsmad».

Finnes det også mat som legger en demper på lysten?

– Ja, men her handler det egentlig mest om å leve sunt. Det er ikke rakettvitenskap, dette, for først og fremst dreier det seg om å unngå tung mat med mye mettet fett. Den bør heller ikke inneholde for mye stivelse eller for mye sukker. Spis i stedet med din sunne, grønne og kalorifattige fornuft. Og spis mat som får luktesansen og smaksløkene til å vibrere og juble. Generelt bør mat du inntar før sex være lett med god og gjerne kraftig smak. For eksempel kan krydderurter, som er matens parfyme, virke forførende bare ved sitt blotte nærvær i kjøkkenet ditt, og både i drikker og i maten. Finn derfor ut hva du gjerne vil lage, kjøp inn og sett i gang. Og husk at elskovsmat kan nytes på alle tidspunkter av døgnet og kombineres akkurat slik som du ønsker! 

Les mer: 10 myter om sexlivet ditt!

Anne Larsen er kostholdsveileder, fordragsholder og kokebokforfatter av «Elskovsmad - spis dig til et bedre sexliv».

Råvarer som stimulerer lysten

Slike råvarer kalles også afrodisiaka, og bruk hvilke av dem du vil, tilsett dem i maten du lager og kombiner dem gjerne med hverandre også. 

  • Ananas
  • Artisjokker
  • Asparges
  • Banan
  • Stangselleri
  • Chili
  • Sjokolade
  • Granateple
  • Gresskarkjerner
  • Gulrøtter
  • Honning
  • Hummer
  • Hvitløk
  • Kaviar
  • Kirsebær
  • Krabbe
  • Laks
  • Muskat
  • Pinjekjerner
  • Rogn
  • Safran
  • Trøffel
  • Østers

3 x elskovsmat!

Kokebokforfatter Anne Larsen serverer mat for deg, slik at du kan servere det for din elskede. Deretter er det viktig ikke å slenge seg ned på sofaen for en middagslur etterpå.

Bon appètit!

Blødende sjokoladehjerte 

© «Elskovsmad - spis dig til et bedre sexliv»

Til 2 personer

Kaldpresset rapsolje eller mykt smør for å smøre formene

75 g mørk sjokolade, 70 %

75 g smør

2 egg

½-1 vaniljestang

2 ss hvetemel

1 kvist frisk mynte

50 g lyst rørsukker

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 200 °C. Bruk to store muffinsformer – ca. 6 cm høye. Eller lag flere små. Smør sider og bunn godt med fett. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Smelt sjokolade og smør forsiktig i en bolle over vannbad. La sjokoladen avkjøles litt mens du visper egg, sukker og vaniljefrø hvitt og luftig til eggedosis i en bolle for seg. Ha deretter melet i eggedosisen og bland godt igjen. Bland sjokolade og eggedosis forsiktig sammen med en slikkepott, og fyll kakerøren i formene.

2. Stek dem midt i ovnen i ca. 8 min. Ta dem ut, og la dem stå i ytterligere 8 min.

3. Server de blødende sjokoladehjertene med friske mynteblad. De kan spises både varme, lunkne eller kalde. 

Kremet krabbe

© «Elskovsmad - spis dig til et bedre sexliv»

Til 2 personer

ca. 165 g rent krabbekjøtt

2 ss majones

2 ss crème fraîche

litt frisk sitronsaft

havsalt og kvernet svart pepper

4 blader radicchiosalat

½–1 avokado

2 ss ørretrogn eller annen rogn

Slik gjør du:

1. Kjøper du hele krabber, så rens dem og skrap ut kjøttet. Velger du hermetisk krabbe, så sjekk at det ikke finnes biter av skall i boksen. Rør sammen majones og crème fraîche, og ha deretter i krabbekjøttet. Bland igjen, og smak til med salt, pepper og sitronsaft.

2. Skyll salatbladene og rist dem tørre. Skjær en hel eller halv avokado i skiver og drypp over sitronsaft. Anrett kremet krabbe på salatblad med avokado og en klatt rogn på toppen. Avslutt med å kverne over litt svart pepper. 

Artisjokk på fransk måte

© «Elskovsmad - spis dig til et bedre sexliv»

Til 2 personer

2 artisjokker

2 terninger smør

2 fedd hvitløk

ekstra virgin olivenolje

1 økologisk sitron

1 flaske tørr fransk hvitvin

Slik gjør du:

1. Skjær toppen av artisjokkerne – se bilde. Grav ut blomsten med en spiseskje, og legg en terning smør i artisjokken. Topp med et renset fedd hvitløk, eller ½ ts knust hvitløk pluss en spiseskje olivenolje. Avslutt med noen dråper sitronsaft og en sitronbåt øverst.

2. Legg artisjokkene i kasserollen, hell over vinen, og eventuelt vann nok til at artisjokkene er helt dekket. Kok artisjokkene i 25 min.

3. Ta opp artisjokkene, drypp over litt olivenolje og sitronsaft og legg over på tallerken. Voilà!

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...