Slik lager du Kombucha

Lyst på te proppfull av helsegevinster? Denne er rik på probiotika og har rensende effekt.

© Getty Images

Kombucha er en sprudlet, gjæret drikk som er bra for fordøyelsen.

Ingredienser:

4 liter vann
150–200 gram hvitt sukker
5 poser grønn te
En Scoby eller 0,5–1 liter rå Kombucha

Slik gjør du det:
Kok opp vannet. Tilsett teposene og la trekke i 15 min. Rør inn sukkeret. La avkjøle og tilsett en Scoby. Hell i store, varme og rene sylteøyglass og fest et tøystykke over. La stå i rom­temperatur i ca. 2 uker før drikken helles på rene flasker. Skal etterhvert inn i kjøleskap, der det slutter å boble i gjæren. Tenk hygiene som om du skulle lage syltetøy!

Se fullstendig fremgangsmåte på kombucha.no.