© tara.no

- Ikke pent å være syltynn når du blir eldre

Alder betyr ikke å se mindre bra ut, mener modell Elizabeth Hurley (47). Slik holder modellen seg i form.

28. januar 2013 av Maria Aavatsmark

Elizabeth Hurley har rukket å bli 47 år gammel, men har en kropp som mange 20-åringer kan se langt etter. Hemmeligheten er ifølge Hurley, nok søvn og sunn kost.

- Det å bli eldre gjør ikke at man ser mindre bra ut. For meg handler det om å ikke prøve å se ung ut, men om å bare sørge for at man ser så bra ut som man kan, sier hun i et intervju ifølge Daily Mail. 

 - Å være slank er et valg

47-åringen stilte nylig opp på en sexy photoshoot for Tatler Russia, der hun poserte i hvit badedrakt, og så ut til å være stolt av kurvene sine.

Hurley forteller at det er viktig for henne å holde seg i form. Hun holder seg til én diett, men presiserer likevel at hun ikke streber etter å være sylslank.

- Jeg passer på hva jeg spiser hele tiden, fordi det er nå som vi blir eldre vi velger om vi ønsker å bli værende slanke. Men det er ikke attraktivt å være supertynn når du begynner å bli eldre, sier Hurley, ifølge Dailymail.

Krever mer innsats

Etter fylte 40 år la modellen merke til at det krevde mer innsats å ta vare på kroppen.

- Jeg måtte gjøre en større innsats, og det var da jeg innså hvor lett jeg hadde det da jeg var yngre. I mine yngre dager kunne jeg klare meg med tre timer søvn og fortsatt se ganske bra ut, sier hun.

Det går ikke lenger. Hvis Hurley ikke får minst seks timer søvn hver natt, er hun klar på hvordan hun ser ut.

- Da ser jeg helt gal ut. I 20-årene kunne jeg leve på kaffe, potetgull og sigaretter. Ett par dager med slik livsstil nå gjør at jeg føler at jeg lever farlig, sier hun.

Spiser ikke ferdigmat

Kosthold er viktig for skuespilleren. Selv om ikke lever på streng diett, er hun opptatt av at råvarene er gode. De skal være organiske, og ikke komme fra pose eller boks.

- Alt som er hjemmelaget er bra. Jeg er overbevist om at å spise ferdigmat øker risikoen for vektøkning på grunn av ingrediensene som skjuler seg der. En hjemmelaget kake har ca fire ingredienser, mens en du kjøper fra butikk gjerne har fire ganger så mange.

Om vinteren er det vanskeligere å komme seg på trening, men Hurley er plent nødt, fordi hun fortsatt er modell for sitt eget bikini - og badetøymerke.

- Jeg kler meg varmt, og går tur med hundene. Noen ganger tvinger jeg meg selv til å jogge litt, men jeg hater det. Jeg liker yoga og pilates, men det er enklere å gjøre slikt på våren og sommeren.

 

Kanskje er du også interessert i...