Før og etter:
Før og etter:

På 12 uker har Lena Paus Jensvoll blitt en lettere og mer fornøyd utgave av seg selv.

© Privat

Frisk Start-Lena om livsstilsendringen: – Jeg er ganske fornøyd

Lena Paus Jensvoll (39) synes ikke det nye kostholdet er vanskelig å kombinere med familielivet.

24. juni 2017 av Martine Haug Nysether

Gjennom 12 uker har vi fulgt Lena Paus Jensvoll fra og Marita J. Sivertsen mens de har endret livsstilen sin med «Tara Frisk Start». Underveis har de fått oppfølging av lege og kostholdsekspert Berit Nordstrand, Eureka kiropraktikk og treningskjeden Spenst.

Før prosjektet startet var den største utfordringen for Lena å innarbeide seg gode treningsrutiner – og faktisk holde på dem. Det har endret seg.

– Jeg prioriterer på en helt annen måte enn tidligere. Nå synes jeg det er mye lettere å dra på trening og i perioder har jeg klart å få til tre treningsøkter i uken. Jeg har dessverre blitt litt satt ut på grunn av ryggen, men jeg merker at jeg savner å trene når jeg ikke gjør det – og det er en deilig følelse, forteller Lena til Tara.

Bedre humør

Også på matfronten har 39-åringen fra Fredrikstad prioritert annerledes når det kommer til å kose seg med mat og vin.

– Hvis jeg vet at det kommer to dager i uken med utskeielser, passer jeg på å legge inn en treningsøkt eller to. Og når jeg skal kose meg med litt ekstra karbohydrater og kalorier legger jeg inn en innsats i forkant. Jeg setter rett og slett mer pris på å kose meg, nå som jeg ikke gjør det i ukedagene.

Sunn snacks:
Sunn snacks:

Når Lena skal kose seg, er bringebærsorbeten til Berit en av hennes nye favoritter.

© Privat / Getty Images

Lena tror mye handler om å tenke mer over alle valgene man faktisk tar i løpet av en uke.

– Jeg har innført lørdagskosen igjen. Jeg tenker mer over valgene jeg tar i hverdagen og jeg har innsett at i mange tilfeller går det an å ta et litt sunnere valg. Jeg merker at maten jeg spiser gjør meg godt og at humøret mitt har blitt jevnere. Jeg får ikke de typiske blodsukkerfallene når jeg er flink og spiser riktig, forklarer Lena, som forsikrer oss om at hun koser seg med kake i bursdager.

Gode resultater

Til tross for nye, gode matvaner og mer energi innrømmer Lena at hun hadde håpet at vekten skulle beveget seg litt mer nedover. Men da Tara ber henne ta mål etter prosjektet, må hun likevel si seg veldig fornøyd. 

På 12 uker har Lena:

  • Gått ned 5 kilo
  • Bryst: - 3 cm
  • Navle: - 5 cm
  • Rumpe: - 3 cm
  • Lår: - 2 cm

– Det har jo skjedd noe her, så jeg er ganske fornøyd, smiler Lena.

39 åringen tro på at livsstilsendringen vil gi bedre effekt over tid, men tror at mange vil savne bedre resultater på vekta.

– For de som føler at de ofrer veldig mye, i og med at for mange er det en god del matvarer som må kuttes ut og nye matvarer som skal spises, vil nok etterlyse litt mer resultat. For mange er dette veldig lite karbohydrater i forhold til hva de er vant med å spise.

Enkelt å kombinere med familieliv

Lena er gift og har to jenter på 8 og 12 år, som hun ønsker å være et godt forbilde for. I forkant av Frisk Start-deltakelsen ønsket 39-åringen at familien skulle bli mer bevisst på hva de spiste.

– Det finnes så mange produkter som inneholder enormt mye sukker. Dette er en skjult felle sikkert mange går i, i hverdagen, fortalte Lena til Tara den gang. 

Sunn livsstil:
Sunn livsstil:

– Familien har spist de samme middagene som meg, forteller Lena.

© Privat

Etter at 12 uker nå er gjennomført er ikke Lena i tvil om at dette er en livsstil hun ønsker å fortsette med, selv om det trolig blir noen justeringer hjemme hos familien Paus Jensvoll.

– Det er ikke noe problem å kombinere Berits kosthold med familieliv. Vi spiser det samme til middag og har vi fisk, grønnsaker og fullkornspasta, velger jeg heller å forsyne meg mer av grønnsakene og droppe pastaen. Jeg tror ikke familien opplever at jeg har spist annerledes, og det hender til og med at mannen har valgt det samme som meg, ler Lena.

39-åringen har ingen planer om å gå tilbake til den gamle livsstilen etter Frisk Start-prosjektet.

– Det å kutte ut hvitt sukker og hvetemel er noe jeg kommer til å fortsette med fremover. Vi spiser litt bønner og linser, men ikke like mye som Berit ønsker. Jeg tenker også at olje får være olje innimellom. Poenget for meg er at jeg skal kunne leve med dette i lang tid.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...