stjernetegn kollega
© Getty Images

Se hva stjernetegnet ditt sier om hvilken type kollega du er

Er du den morsomme, den kreative eller arbeidsnarkomanen? Les alt om hva stjernene sier om deg som kollega.

1. mars 2023 av Ida Storm Frøslev Hansen

Visste du at ascendenten faktisk kan si ganske mye om din personlighet? Og sjekker du dagens horoskop like ofte som e-posten din? Da vet du nok at stjernene kan si mye om ens personlighet – de kan til og med avsløre hvordan du er som kollega!

Les alt om hva stjernetegnet ditt sier om deg - og ikke minst kollegaene dine.

Stjernetegn kollega
Er du, i følge stjernene, den kreative kollega? Eller kanskje den fødte leder?© Getty Images

Væren – Arbeidsplassens leder

Bursdag: 21. mars - 20. april

Væren er den fødte lederen – sånn er det med den saken. Så enten du faktisk er leder, eller bare føler deg som lederen på arbeidsplassen din, er vi sikre på at det er mange som ser på deg og tenker: «Jeg vil bli god venn med han/henne». Spesielt fordi alle ledere ikke nødvendigvis er gode ledere!

Når du har det bra, trives du sannsynligvis i lederrollen. Du er entusiastisk, tenker utenfor boksen og sørger for å inkludere alle. Du er nesten den menneskelige versjonen av et espressoshot! Men når du har det dårlig, er i et arbeidsmiljø du ikke liker, eller stadig blir satt i gruppe med irriterende Karen fra Regnskap, kan du bli litt pessimistisk, ikke sååå flink til å samarbeide og mildt sagt bli litt av en diva. Så vi håper, for alles skyld, at du er på en arbeidsplass du elsker!

Tyren – Den kvalitetsbevisste kollega

Bursdag: 21. april – 21. mai

Har du en tendens til å være detaljorientert, bruker du alt for lang tid på en oppgave for å få den PERFEKT, i tillegg til å feire hver ting du mestrer, kanskje med god mat, vin eller en ansiktsmaske? Da er vi ganske sikre på at du er en Tyr!

Tyren er ekstremt kvalitetsbevisst, og den kunne aldri tenke seg å levere inn en halvveis oppgave eller gjøre noe halvhjertet. Ting må være under kontroll, og kun det beste aksepteres. Du kunne imidlertid aldri tenke deg å slite deg helt ut: Du jobber for å ha råd til det livet du vil leve når du har fri.

Stjernetegn kollega
Kanskje er du en Tyr eller en Vær, som viser hvordan ting skal gjøres?© Getty Images

Tvilling – Selgeren som kan selge sand i Sahara

Bursdag: 22. mai - 21. juni

Sa noen sjarm, selvtillit og en evne til å overtale? Det beskriver nemlig Tvillingen på en prikk.

Tvillingen er morsom, sosial og har masse sjarm - derfor er du helt klart også toppselgeren på hele arbeidsplassen – uansett om du faktisk selger noe på arbeidsplassen din eller ikke, kan du for alvor imponere hvem som helst. Derfor er det også alltid deg kollegene sender når det er behov for å snakke med sjefen: "Heihei, vi tenkte nemlig på om det er på tide å skaffe seg en ny kaffemaskin...?"

Tvillingene kan imidlertid fort kjede seg, derfor er det viktig at du blir utfordret i arbeidet ditt! Noe må skje på jobben din, du må ha nye oppgaver og mulighet til å utvikle deg, ellers kan du i verste fall utvikle deg til den mørke versjonen av Tvillingen: En manipulerende plage. 

Kreps – Arbeidsplassens mor

Bursdag: 22. juni - 23. juli

Kollegene dine er superheldige som har deg på jobb! Er du den som gjør mest? Nei, ikke nødvendigvis. Er du toppselgeren, som drar inn det ene salget etter det andre? Ikke det heller.. Men er du den som får alle på jobben til å føle seg komfortable, trygge, og den som er der for dem når de har en dårlig dag? JA!

Krepsen er ekstremt kjærlig og omsorgsfull og det er derfor du tar veldig godt vare på alle dine kollegaer. Du er typen som alltid tar med en kopp kaffe til personen ved siden av deg når du uansett skal til maskinen: typen vi elsker!

Det er imidlertid én ting du ikke akkurat er verdensmester i: nemlig kritikk. Du tar kritikk ganske personlig, derfor er vi også ganske sikre på at sjefen din ikke er helt fan av å komme med tilbakemeldinger til deg.

Stjernetegn kollega
Som kreps er du en god lærer og er svært omsorgsfull!© Getty Images

Løven – Arbeidsplassens midtpunkt

Bursdag: 24. juli - 23. august

Hvis det er én ting en Løve er god på, er det å tiltrekke oppmerksomhet: Selv på en arbeidsplass! Som løve er du ikke i tvil om dine styrker: du VET at du er god i jobben din, du vet at du er en morsom kollega, og når du tviler på om det er noe du kan gjøre, overbeviser du deg selv raskt om at du kan klare det du bestemmer deg for. 

Høres det litt anstrengende ut? Ja, litt, men det er faktisk ikke sånn. I tillegg til å være dyktig, flink og smart, og ikke redd for hardt arbeid, er du varm og raus. Derfor er det ingen tvil om at du er typen som alle ønsker å samarbeide med. 

Jomfru – Den perfeksjonistiske kollega

Bursdag: 24. august - 23. september

Jomfruen som kollega kan beskrives med ett ord: Perfeksjonist. Som jomfru vil du gjøre ALT for å sikre at du gjør jobben din på best mulig måte. Derfor er det ikke et sjeldent syn å se deg slite foran datamaskinen, ute i butikken eller stedet du jobber, når du egentlig har fri: For du elsker å imponere sjefene dine!

Men det er ingen tvil om at du er veldig talentfull. Du er definitivt typen som enhver sjef drømmer om å ha i teamet sitt. Men her kommer en liten oppfordring fra oss: Ta vare på deg selv! Det du gjør er godt nok, selv når du bare jobber vanlige menneskelige timer.

Å ja, og en liten oppfordring til: Hvis kollegene dine ikke har spurt om råd, bare hold det for deg selv. Så blir det ikke kun sjefen som elsker deg, men også kollegene dine.

Stjernetegn kollega
Løve, det er tid til at give den karaoke-mikrofon fra dig!© Getty Images

Vekt – Den morsomme kollega

Bursdag: 24. september - 23. oktober

Vekten er ofte en veldig god kollega av den grunn at du elsker når andre har det bra og du vil derfor strekke deg langt for å gjøre nettopp dette. Du er også en virkelig sjarmerende kollega. 

Noe av det du kan slite med på en arbeidsplass er om det er for mye stress rundt deg, eller om det er dårlig stemning eller uenighet. I slike situasjoner kan du finne på å trekke deg unna eller å gjemme deg bak en fasade.

Skorpion – Arbeidsplassens problemløser

Bursdag: 24. oktober - 22. november

Skorpionen er ganske lett å spotte på en arbeidsplass: Du er den intense typen som virkelig har selvtillit, selv på arbeidsplassen. Det er ikke fordi du skryter av alt du er god på, men fordi det er du som spør kollegene om hjelp, eller forteller sjefen din hvis du har en oppgave du er usikker på hvordan du skal løse.

Som skorpion er du kanskje ikke verdens beste lagspiller, la oss være ærlige. Men din sylskarpe, skremmende innsikt og uovervinnelige selvtillit gjør deg til kontorets problemløser! Oppgavene som ingen andre kan løse havner alltid på pulten din, for dine kolleger og sjefer vet at hvis det er noen som aldri gir seg med en utfordrende oppgave, så er det deg.  

Stjernetegn kollega
Skytten er en stor favoritt på kontoret!© Getty Images

Skytten – Arbeidsplassens optimist

Bursdag: 23. november - 21. desember

Skytten er en ekte optimist. Derfor er du helt klart også en kollega som de andre på arbeidsplassen alltid krysser fingrene for at kommer på julebordet eller til teambuildingsdagen. Du sier aldri nei, noe som både er din største gave og din største forbannelse.

På grunn av din optimisme sier du ofte ja til ting i arbeidssammenheng som du i utgangspunktet ikke vil gjøre. Man må virkelig brenne for det man driver med, for ellers gjør man det faktisk ikke, noe som nok ikke er særlig optimalt på en arbeidsplass. Ha dette i bakhodet før du sier ja til oppgaver du egentlig ikke ønsker. 

Steinbukk – Arbeidsnarkomanen

Bursdag: 22. desember - 20. januar

Steinbukken er nesten laget for arbeidsmarkedet! Det er også derfor du kan oppleve at mye av selvtilliten din er knyttet til hvor god du er i jobben din og hva du gjør til daglig. Du higer etter prestisje og status, derfor er det også viktig for deg å være skikkelig god i jobben din!

Du er en gigantisk arbeidsnarkoman: du tar alle skift du kan få, du tenker mye på hvordan du kan stige i gradene, og du ser på jobben din som en stor del av din personlighet. Selv om det er veldig kult at du er så hardtarbeidende, kan det også gjøre at du noen ganger glemmer andre fine ting i livet ditt: Venner, familie, søndager på sofaen og turer i skogen. Husk å ta fri, kjære Steinbukk!

Stjernetegn kollega
Er du Steinbukk? Så kunne dette vært en scene fra ditt liv. © Getty Images

Vannmann – Den nytenkende kollega

Bursdag: 21. januar - 19. februar

Som vannmann er du verdensmester i å tenke utenfor boksen. Du er kreativ, nyskapende, og det er få ting du hater mer enn når en kollega eller sjef sier: "Vel, det vi vanligvis gjør er...". Du løser problemer på måter som ingen andre noen gang hadde vurdert å løse ting, og generelt er du egentlig bare ekstremt innovativ – fortsett med det!

Du liker å kjenne på en følelse av mening i arbeidet ditt (og nei, lønnsslippen er ikke nok for deg). Det skal gi mening i det store bildet, og derfor elsker du å jobbe med noe hvor du kan føle at arbeidet ditt kommer andre til gode enn deg selv. Kanskje jobber du som pedagog, jobber i en bærekraftig klesbutikk eller noe annet som føles meningsfullt for deg?

Fiskene – Den kreative kollega

Bursdag: 20. februar - 20. mars

Som Fisk sitter du ofte og dagdrømmer, og noen ganger må du bli trukket ut av disse dagdrømmene - for som en Fisk har du en kreativitet og fantasi som ingen andre.

Derfor er du også en gave å ha på arbeidsplassen dersom noen oppgaver krever at du må tenke utenfor boksen og finne kreative løsninger på et problem. De mer praktiske oppgavene på en arbeidsplass er imidlertid ikke din kjernekompetanse. 

I tillegg til å være arbeidsplassens kreative kollega, er du helt klart også arbeidsplassens venn! Kollegene dine liker å komme til deg hvis det er noe, og de vet at du er til å stole på. 

Kollega stjernetegn
Både Fisken og Vannmannen trives godt i mer kreative fag.© Getty Images

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...