Stjernetegn, månetegn og ascendant
© Getty Images

Visste du at du har 3 stjernetegn?

Det som blir omtalt som stjernetegn er i virkeligheten også soltegnet ditt. Utover det har du en ascendant og et månetegn. Bli klokere her.

18. august 2021 av Rie Louise Kirkebjerg

Hvorfor er du blitt akkurat den du er? Mens genene fra foreldrene dine har gitt deg de fysiske trekkene som krøller, fregner og høyde, foreslår Disneyfilmen Soul at det finnes en unik sjel til hvert menneske på jorden. Det finnes sannsynligvis ikke et entydig svar på hvorfor akkurat du er som du er, men tar vi astrologiens perspektiv på det store spørsmålet kan stjernetegnet ditt fortelle noe om hva slags type du er. 

Du har 3 forskjellige stjernetegn

Hva er stjernetegnet ditt? Det er sikkert et spørsmål du kan svare på, men det er ikke så lett at du kun har ett enkelt stjernetegn. Du har nemlig tre!

Det du omtaler som stjernetegnet ditt er nemlig også soltegnet ditt. Utover det har du også en ascendant og et månetegn. For å finne din ascendant og ditt månetegn må du vite det nøyaktige fødselstidspunktet ditt og hvor du kom til verden. Nøyaktig fødselstidspunkt kan du blant annet finne ved å logge inn på HelseNorge --> meny --> tjenester --> helseregistre --> medisinsk fødselsregister --> se medisinsk fødselsregister. Bruk så enten denne nettsiden eller appen Co-star for å finne din ascendant og ditt månetegn. 

Hva er et soltegn?

Soltegnet ditt er det som du oftest vil omtale som stjernetegnet ditt. Soltegnet er deg, din personlighet og din kjerne. Det sies at du faktisk først er helt vokst inn i soltegnet ditt når du er fylt 30 år. 

Hva er en ascendant?

Din ascendant er masken din. Det er ofte det tegnet andre tror du er når du møter dem for første gang. Altså en form for et førsteinntrykk. 

Hvis soltegnet er alt innholdet i et hus er ascendanten alt utenpå - murer, vinduer og dører. Du kan derfor være skytten i ascendant - som betyr at du er utadvendt, sosial og en gledespreder, men samtidig være fisk i soltegn, som betyr at du er proppfull av følelser. 

Hva er et månetegn?

Et månetegn forteller om følelseslivet ditt. Ofte er månetegnet tydelig i barn fordi små barn handler utelukkende ut fra deres behov og har ikke lært noen av de alle sosiale reglene som samfunnet er fylt med. Månen avspeiler dine dypeste og innerste følelser og månetegnet hjelper deg med å forstå hvordan du behandler følelser, reaksjoner og hva som får deg til å føle deg trygg. 

Kombinasjonen av ditt soltegn, ascendant og månetegn

Hvis du kobler månetegnet sammen med soltegnet og din ascendant har du altså deg.

Hvis du for eksempel er Steinbukk i soltegn, skal du lese om Steinbukken for at lære om din kjerne, og hvis din ascendant er Vannmann, skal du lese om Vannmannen for å se hvordan andre opfatter deg når de møter deg. Til slutt kan du lese om månetegnet ditt, og hvis du for eksempel er Jomfru her, så skal du lese om Jomfruen for å forstå hvordan du håndterer følelser.

Kilder: woman.dk

Nå vet du at det finnes både soltegn, månetegn og ascendant. Men kjenner du ditt stjernetegns element? Les om de fire elementene her!

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...