Ens ascendant avspeiles ofte i førsteinntrykket du gir
Ens ascendant avspeiles ofte i førsteinntrykket du gir© Getty Images

Vet du hva din ascendant er? Dette kan det si om deg

Hvis du ikke alltid synes at horoskopet ditt passer kan dette være forklaringen! Les mer her og bli klokere på hvordan du beregner din ascendant og hva det kan si om deg som person.

16. august 2021 av Simone Overgaard Aaberg


Dette betyr ascendant

Vi har gravd dypere i det astrologiske univers for å gjøre deg klokere på hva det vil si å være ascendant i et tegn – og hvordan du finner frem til din egen.

Selve ascendanttegnene er de samme som de tolv stjernetegnene. Stjernetegnet ditt avhenger av solens plassering i forhold til de tolv stjernebildene, mens ascendanten din bestemmes ut fra det punktet i dyrekretsen som stiger opp i den østlige horisont fra en persons fødsel. (Forvirret? Frykt ikke, vi skal forklare nærmere)

Din ascendant kan enkelt forklart beskriver som det førsteinntrykket du gir når du møter nye mennesker. Selv om du kanskje er Fiskene i stjernetegn kan din ascendant være Skytten, hvilket betyr at du kan ha noen av skytterens kvaliteter. 

Når folk møter deg kan det første de merker derfor kjennetegnes i din ascendant, men når de kommer enda tettere inn på deg kan stjernetegnet ditt sine kvaliteter bli mer fremtredende. 

Selv om stjernetegnet ditt for eksempel er Tyren, kan ascendanten gjerne være Krepsen

© Tara

Slik beregner du din ascendant

Slik som at stjernetegnet ditt avhenger av hvilken dag du er født, har også fødselen din betydning for hvilken ascendant du er. Det å finne sin ascendant er litt mer komplisert enn å bare ta utgangspunkt i bursdagen sin, som ved stjernetegn - det krever nemlig at du vet litt fler detaljer om fødselstidspunkt og fødselssted.

Siden det kanskje er litt vanskelig for deg å huske ditt nøyaktige fødselstidspunkt skal vi vise deg en måte du kan finne frem til dette på. 

Logg inn på HelseNorge --> meny --> tjenester --> helseregistre --> medisinsk fødselsregister --> se medisinsk fødselsregister. 

Dette trenger du for å finne din ascendant skal du bruge, når du skal beregne din ascendant:

  • Fødselsdato (dag, måned og år) 
  • Fødselstidspunkt (det presise time- og minuttall)
  • Fødselsted (den byen du ble født i) 

Finn din ascendant

Bruk så en nettside hvor du plotter inn informasjonen ovenfor, slik at den kan regne det ut for deg. Du kan blant annet beregne din ascendant her

Dette betyr de forskjellige tegnene

Når du har beregnet hva din ascendant er så kan du her bli klokere på hva det egentlig sier om deg som person. Kanskje du kan gjenkjenne de forskjellige sidene av deg selv?

1. Væren som ascendant 

Du er direkte og handler ofte på instinkt - av samme årsak er du ikke den største planleggeren. Du går etter det du vil ha og liker å konkurrere. Hvis du er Vær i ascendant er du nok ikke typen til å bære nag - hvilket også betyr at hvis du blir sur går det fort over.

2. Tyren som ascendant

Er du Tyr i ascendant er du en stabil og lojal person. Du er også forsiktig og søker trygghet i omgivelsene dine. Kanskje samler du på bestemte ting? Om det er neglelakk, sko, planter eller annet så har Tyren nemlig en tendens til å samle på materielle ting som gjør personen glad.

3. Tvillingene som ascendant

Er du nysgjerrig, sosial og elsker å oppleve nye ting? Så stemmer det virkelig overens med Tvillingen som ascendant. Du ser helst at det skjer ting ofte, om ikke hele tiden, og det er ikke noe sak for deg å bli kjent for mennesker. Du stiller mange spørsmål og har mange holdninger som du gledelig deler med andre. 

4. Krepsen som ascendant

Du er vennlig og omsorgsfull, hvilket dine omgivelser nyter godt av. Du kan være litt sjenert hvis du er rundt mennesker du ikke kjenner, eller et sted du ikke føler det helt trygg enda. Generelt er trygghet et nøkkelord for Krepsen som ascendant, da det er noe de verdsetter høyt i et forhold - om det er kollegaer, familien, venninnene eller i parforholdet.  

5. Løven som ascendant

Du er god til å tiltrekke deg oppmerksomhet fordi du har en særlig energi over deg. Du bekymrer deg over imaget ditt og gjør mye for å "passe inn" i de forskjellige miljøene du er en del av. Løven som ascendant tar ofte forhastede og ikke altfor gjennomtenkte beslutninger.

Din ascendants kjennetegn viser seg ofte ved første møte med en ny person

© Getty Images

6. Jomfruen som ascendant

Hvis du er Jomfru i ascendant er det sannsynlighet for at du kan være litt sjenert og tilbakeholdene når du møter folk for første gang. Du bekymrer deg mye om din fysiske form og det er viktig for deg å ha det godt med deg selv. Generelt er bekymring kjennetegnet for Jomfuen. 

7. Vekten som ascendant

Vennlig, behagelig og rettferdig er noen ord som beskriver Vekten som ascendant. Du er lett å omgås med og behandler alltid alle andre som du selv vil behandles. Utstrålingen din er smittende og overbevisende og det gjør det lett for deg å overtale folk i forskjellige situasjoner. 

8. Skorpionen som ascendant

Du er bestemt og besluttsom som person og du finner deg ikke i å bli behandlet dårlig. Du er ikke redd for å si fra og gjennomskuer lett om folk lyver. Skorpionen som ascendant setter stor pris på sitt privatliv og gjør mye for at det skal fungere optimalt. 

9. Skytten som ascendant

Skytten som ascendant er eventyrslysten, håpefull og optimistisk. Du setter stor pris på å være aktiv, om det så er en skiferie, lang gåtur eller en dans på byen. Du har mange meninger og er ikke redd for å si de høyt - generelt er du direkte som person og verdsetter ærlighet og humor høyt. 

10. Steinbukken som ascendant

Seriøsitet er kjennetegnet for Steinbukken som ascendant og kombinert med generell ansvarsfull tilgang til livet forsøker Steinbukken å skape kontroll og stabilitet i hverdagen. Familien betyr mest for deg og du vil gjøre alt du kan for å beskytte de du er glad i. Tilgangen til jobben din er målrettet og består av å arbeide hardt i forsøket på å nå målene dine.

11. Vannmannen som ascendant

Du er ofte den som folk spør om råd hvis de har noe på hjertet, og du står alltid klar for å hjelpe. Vannmannen som ascendant er nysgjerrig og klok, hvilket omgivelsene dine også kan få glede av. Du er selvstendig og har vært det hele livet, og det avspeiles også i dine daglige valg.

12. Fiskene som ascendant

Fiskene som ascendant ser ofte det beste i folk og er derfor behagelige å være rundt. Du synes det er vanskelig å ta beslutninger, av samme årsak foretrekker du generelt å holde muligheter åpne. Når du møter nye mennesker kan du godt fremstå litt stille og sjenert, men det kan fort endre seg når du blir bedre kjent med dem. 

Kilder: Denstoredanske.dk, Cafeastrology.com

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...