© Björg Thorhallsdottir.

- Jeg har brukt over 200 timer på å forstå og endre mitt kjærlighetsmønster

Kjærlighetsmønsteret vårt er tillært, men kan endres og føre til evig kjærlighet.

18. juni 2021 av Björg Thorhallsdottir.

Jeg lagde den første skissen til dette bildet da jeg var kjempeforelsket i min forlovede nummer 3. Jeg følte jeg svømte rundt i en kjærlighets-sjø. Noen ganger var det stormer, noen ganger fløt han fra meg. Så kom det en strøm, og plutselig svømte vi sammen. Jeg skjønte ikke så mye av disse uforklarlige veiene i kjærligheten, hvor man blir dratt frem og tilbake. 

Jeg var 42 da det ble slutt med den siste kjæresten. Da tenkte jeg at kanskje det ikke er noe galt med alle disse guttene, men at det heller er noe galt med meg. Det er ikke normalt å ha vært forlovet 13 ganger. Det var da jeg skjønte at disse uforklarlige veiene handlet om mitt kjærlighetsmønster og kjærlighetsmønsteret hos den mannen jeg møtte. Det var en utrolig befrielse da jeg skjønte at hvis jeg jobbet med mitt kjærlighetsmønster, så ville jeg kanskje endelig kunne møte en jeg kunne svømme med resten av livet.

Jeg har brukt over 200 timer på å forstå og endre mitt kjærlighetsmønster. Du lurer kanskje på hva det er? Ditt kjærlighetsmønster er det du har lært deg at kjærlighet er fra dine aller nærmeste omsorgspersoner. Derfor stemmer det ofte ikke helt med den man er i jobbsammenheng og med venner, med den man er i et forhold. Fordi du blir den 3-åringen eller 16-åringen som du var med dine nærmeste omsorgspersoner. Om det var med søsken eller foreldre. Den rollen du tok som barn, er den du også tar i ditt kjærlighetsmønster. I kjærlighetsforhold blir du den storesøsteren som tok altfor mye ansvar, og dermed blir som en mor i forholdet. Eller hvis du ble avvist og aldri følte deg elsket som barn, da vil det å føle seg avvist og foraktet i et forhold virke kjent. Det som virker kjent for oss mennesker, er det som tenner oss, og da går du for det. 

Jeg har hatt et kjærlighetsmønster som ikke har vært sunt for meg. Jeg har hatt så mange ulike typer kjærester. Man skulle tro de var forskjellige og ikke hadde noe til felles, men så har jeg sett en fellesnevner. Og det er at jeg ofte har følt at jeg blir for mye, at forholdet ikke rommer hele meg. 

Jeg lærte som barn at jeg skulle være snill pike og at jeg ble elsket når jeg gjorde veldig mye for de rundt meg. At jeg ikke var elskbar hvis jeg satt helt stille og bare var meg eller ble sint eller lei meg. Så jeg har vært redd for å vise mange følelser i forhold også. Men det som er så fantastisk befriende, er at når jeg har jobbet med mitt kjærlighetsmønster, så ser jeg at jeg nå er tiltrukket av en annen type mann. En mann som lar meg få lov til å være meg, hele meg, og som gir meg rom til å blomstre. En mann som er varm, omtenksom og snill mot meg. 

KUNST Gjennom bildene mine ønsker jeg å gi mot til å være seg selv, følge drømmene sine og til å tørre å elske – seg selv og andre. 

© Björg Thorhallsdottir.

Jeg har laget en podkast sammen med Anniken Lien Mathiesen, der vi coacher folk til å kunne endre sitt kjærlighetsmønster. For jeg ser hvordan det har revolusjonert mitt liv, og jeg ser også at mitt hjerte ikke hadde tålt nok en avvisning. 

Idet du endrer kjærlighetsmønsteret ditt, så skjønner du plutselig hvor verdifull du er. Du lærer å sette grenser og får respekt for deg selv, og da får også de rundt deg automatisk respekt for deg. Du skjønner hva som betyr noe for deg, hvilke verdier som er viktigst. Og i stedet for å gå på autopilot etter kjærligheten, har du nå et hjertekompass som viser en veldig klar pil mot hvem som er riktig for deg.


Se også: Hvordan motivere seg selv

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...