Björg Thorhallsdottir kjærlighet
© Björg Thorhallsdottir

"Jeg har møtt en mann som får meg til å sveve, til å oppheve tyngdekraften"

Det er bare tull at «love hurts», ekte kjærlighet skal være lett og smertefri. Bare husk å gi den næring, skriver Björg.

1. mars 2022 av Björg Thorhallsdottir.

Det er helt utrolig med oss mennesker og energier. For hvordan skal vi ellers klare å forstå hvorfor vi møter så mange mennesker gjennom livet, men likevel så få som får hjertene våre til å hoppe! Det gjelder for både vennskap og kjærlighet. Bare noen få magiske personer klarer å vekke den innerste delen av hjertet ditt, den delen som vanligvis er lukket igjen. Og er du så heldig at denne personen også slipper deg helt inn, husk at kjærligheten er den skjøreste av alle blomster, og at den trenger næring, lys og beskyttelse – hver eneste dag. Næringen får kjærligheten til å vokse. 

Jeg laget dette bildet da jeg var veldig forelsket. Men den jeg elsket hadde nok med sin egen fortid og klarte ikke å åpne helt opp. Kjærligheten dør når den ene parten er redd for kjærligheten. 

Sanger om at «love hurts» er så feil som det kan bli. Kjærligheten sårer ingen. Kjærligheten gjør ikke vondt. Det er alt det andre som gjør vondt, som sjalusi, misunnelse, utrygghet og usikkerhet. Det er når kjærligheten ikke er der at det gjør mest vondt. 

Mamma og pappa har vært sammen i over 50 år, og de elsker hverandre. Likevel krangler de og er sinte på hverandre av og til, men forholdet deres er aldri i fare, for de har grunnleggende respekt for hverandre. De møter hverandre med kjærlighet og alt den står for, som trygghet og ærlighet. To veldig viktige faktorer i et forhold. Husk – du får ikke stavet kjærlighet uten ærlighet! 

Jeg har alltid drømt om at kjærligheten skal være lett. For jeg har skjønt at er kjærligheten lett, er den rett. Selv har jeg aldri fått det helt til. Jeg har hatt mange kjærester, og det har ikke vært noe feil med dem, det har bare vært jeg som valgte feil person for meg. 

Jeg har gått i terapi, men aldri jobbet med kjærlighetsmønsteret mitt før, så da jeg begynte å jobbe med dette temaet sammen med Anniken Lien Mathiesen i podkasten vår «Kjærlighetsmønster», forandret alt seg. Hun hjalp meg til å innse hva jeg trengte. Og hva jeg fortjente. 

Og hva skjer? Jo, jeg har møtt en mann som jeg er kjempeforelsket i. En som får meg til å føle meg trygg, ikke redd. En som får meg til å føle meg verdifull bare fordi jeg er meg. En som får meg til å føle at jeg endelig har kommet hjem. Han er for meg verdens fineste mann. Og han gjør at jeg svever og lever med konstant hjernetåke. Tyngdekraften funker nemlig ikke på de som er forelsket. 

Jeg nyter hvert minutt med ham, og tenker ikke å kaste bort den verdifulle tiden vi har sammen på krangling. Men selvsagt skjer det at man diskuterer, det er lov å si ifra når noe ikke er helt som det skal, det må man tåle i et velfungerende forhold, men man må være trygg på at den andre likevel forstår at han eller hun er elsket. 

Tidligere har kjærligheten for meg vært som en hummerteine full av hummer med store klør som kløp meg i hjertet og gjorde meg vondt. Denne gangen er det ingen hummerklo i hjertet, bare en person med et stort hjerte som jeg vet vil meg bare godt. Nå føles kjærligheten lett. Og rett. 

Björg Thorhallsdottir kjærlighetshistorie
© Björg Thorhallsdottir

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...