© Kristin Heier

– Ha troen på deg selv!

God selvfølelse henger sammen med tryggheten om at du kan få lov til å være deg selv – akkurat slik du er!

21. april 2017 av Björg Thorhallsdottir

Det er så viktig at vi tror på oss selv, og ikke minst at vi tror på og anerkjenner den personen vi innerst inne er. Og ikke den personen som familien, kjæresten, venner, kollegaer eller samfunnet forventer vi skal være. 

Dette kan være vanskelig om du gjennom oppveksten stadig ble korrigert, eller sammenlignet med en versjon som andre ønsket eller mente du burde være.

Det er derfor kvinnen lytter til hjertet sitt, for hjertet forteller alltid hvem du er. I begynnelsen hvisker det bare stille, fordi det ikke er vant til å bli hørt. Men etter hvert blir den lille stemmen sterkere, og den forteller deg hva den har på hjertet. Og til slutt kan du ikke lenger ignorere den, eller stoppe det budskapet den kommer med.

Lytt til deg selv

For kroppen vår er så smart at når du ikke er tro mot deg selv, vil den vise deg det. Først mister du gleden, så mister du helsen. Og hvis du fortsetter med den samme gamle stien, som ikke lengre er bra for deg – da mister du deg selv. Så du har egentlig ikke noe annet valg enn å lytte.

Derfor er armen og hånden som ligger over hjertet, formet som et stetoskop som minner henne om å lytte til den personen som er aller viktigst å lytte til, nemlig en selv!

Du kan bare være deg selv, når du vet hvem du er. Om du prøver å tilpasse deg alle andre sine forventinger om hvem og hva du skal være, da blir du ytrestyrt og kommer aldri nærmere kjernen i deg selv.

Hvis menneskene rundt deg ikke støtter deg og er der når du trenger support, da er de ikke der av riktige grunner. Av og til er det så uendelig vanskelig å si fra, men jeg har oppdaget at ofte går det helt greit. Når vi setter grenser for oss selv og uttrykker våre behov på en ordentlig måte, så vil responsen ofte være «Å ja, er det slik du vil ha det, det er greit»

– Believe in you. Be you! 

Selv har jeg hatt nytte og glede av en vakker meditasjon som handler om å gi seg selv kjærlighet. 

For jeg trodde at dersom jeg satte grenser for meg selv, så ville jeg ikke bli elsket. Da var det lettere å gjøre det som andre forventet. I meditasjonen går jeg inn og ser meg selv som et lite barn, så gir jeg meg selv en god klem og forsikrer meg om at det kommer til å gå fint.

Vi som lever her er så heldige, de fleste av oss har alle forutsetninger for å være lykkelige. Men det er jo ikke alltid slik det er, fordi vi er mennesker og livet går opp og ned. 

Men om vi undertrykker følelsene våre, tror jeg at de transformeres til angstfylte tanker som setter seg i kroppen. Hver dag er en ny mulighet til å starte en god vane, en vane med å ta seg selv på alvor. Believe in you. Be you! 


Björg Thorhallsdottir (42) er kunstner og spaltist i Tara. 

«Believe in yourself».

© Björg Thorhallsdottir

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...