Cecilie Skog snakker om mammarollen
© Renate Torseth

Cecilie Skog (42) om mammarollen: – Tøffere enn å gå til Nordpolen

Eventyrerens nye liv består av småturer i skogen bak huset.

7. februar 2017 av Tekst: Kathrine Johns Styling, hår og makup: Janne Skarpeid Hermansen

– Min verden er forandret for alltid, sier Cecilie Skog og kikker kjærlig ned på det lille nurket som ligger i armene hennes.

Med tur­kameraten og medprogramlederen for «Drømmeturen», Aleksander Gamme, fant hun den store kjærligheten på nytt, etter at ektemannen Rolf Bae forsvinne i et isras på verdens mest krevende fjell, K2, rett foran øynene hennes. 

Mindre enn tre år etter at hun og Aleksander ble kjærester er Cecilie nå tobarnsmor, og familien har kjøpt seg et hus ved Østmarka i Oslo.

NRK-serien «Familiefryd», som akkurat er avsluttet, viser de to eventyrerne som hadde funnet hverandre og ville lære å seile og leve sammen som en familie.

Serien ble spilt inn i løpet av 24 måneder. I 18 av de 24 månedene var Cecilie gravid, med svangerskapskvalme som gir akutt sjøsyke. Programmet er nært, personlig og ekte. 

En ny fase av livet

Turene nå er veien gjennom skogen bak huset og til Viljas barnehage, og muligheten til å spenne på seg skiene rett utenfor døren. Samt «Fryd 2» – den splitter nye bobilen som skal ta familien med på nye eventyr.

Cecilie har reist over hele verden. Det har Aleksander også gjort.

– Vi har gjort det til vi ble 40. Nå er vi i en annen fase. Småbarnsfasen er så kort. Vi kommer til å ta dem på tur på deres premisser, men også våre. De skal få oppleve at vi har det gøy sammen.

– Å bli mamma er å lære nye ting hele tiden. Det er det tøffeste jeg har gjort i hele mitt liv, tøffere enn å gå til Nordpolen. En vanlig ettermiddag kan det gå fra kontroll til kaos fra det ene øyeblikket til det andre.

– Jeg kan føle meg sliten, men har likevel energi. Jeg er 42, men lurer faktisk på om jeg har mer energi nå enn da jeg var 20. Alle følelser blir spisset, man blir enda gladere, enda mer emosjonell – og noen ganger enda mer lei.

Værbitt skjønnhetsideal

Cecilie fronter sin egen kolleksjon laget av Bergans. I tillegg har hun blitt ansikt utad for Aquaderma-serien. 

– De kunne valgt en ung dame på 25, men valgte i stedet en 42-åring som er preget av vær og vind. De lar meg få være naturlig, og det er viktig for meg. At jeg har fått noen rynker med årene bryr jeg meg ikke om. 

– Jeg har mistet for mange til ikke å være takknemlig for hver eneste bursdag.

Les hele intervjuet med Cecilie Skog, der hun snakker mer om erfaringene fra sine mange eventyr, hvordan hun stadig møter seg selv i døren når det kommer til hvordan man lever med barn, og hva som betyr noe i livet akkurat nå, i Tara nr. 18.

Tara cover med Cecilie Skog, desember 2016

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...