Björg Thorhallsdottir prinsesse Märtha Louise

PÅ LANSERING: Prinsesse Märtha Louise møtte opp på venninnen Björg Thorhallsdottir sin boklasering.

© Rebekka Klem Moseby

Taras spaltist Björg Thorhallsdottir lanserer ny bok

– Denne boken krever ingenting av leseren – den skal bare gi, sier den populære kunstneren.

28. februar 2023 av Cecilie Espensen

I ærverdige omgivelser på Den Gamle Krigsskole i Oslo ble Björg Thorhallsdottirs siste bok, «Fryd – glede og kjærlighet mellom to permer», lansert 27. februar.

Björg Thorhallsdottir, som har vært fast spaltist i Tara i flere år, avslører at denne boken er annerledes enn de mange hun har utgitt tidligere.

Solskinn mellom to permer

– Med «Fryd» føler jeg at det er første gang jeg virkelig får vist meg frem som kunstner i en bok. Det er så mye mørke og frykt rundt oss med det som skjer i verden i dag, så jeg har ønsket å lage en bok som er full av «solskinn» og som er ment å gjenspeile optimismen og den gode følelsen vi kan kjenne på om våren når snøen smelter og vi kan høre sildrende vann, kjenne solen varme på ansiktet og gleden av å se den første hestehoven som springer ut.

Björg Thorhallsdottir prinsesse Märtha Louise Trine Lise Olsen Signy Fardal

OMGITT AV POSTIV ENERGI: Prinsesse Märtha Louise, Signy Fardal og standupkomiker Trine Lise Olsen kom på lansering av Björg Thorhallsdottirs boklansering.

© Rebekka Klem Moseby

Gledessprederen Björg Thorhallsdottir har i flere år oppmuntret og inspirert gjennom sin faste spalte i Tara, og nå også i bokform:

– Denne boken er summen av min enkle livsfilosofi: Å gi litt solskinn, fortelle Björg og fortsetter:

– «Fryd» inneholder helt nye bilder, jeg lagde 300-400 skisser og akvareller og av disse kom 50 med i boken. Til dem er det korte, oppløftende tekster i kort japansk haiku-stil.

Tanken er at man som leser skal kunne åpne opp boken på hvilken som helst side og få en dose «solskinn» i form av tekst og bilde.

Sosa tv2 Björg Thorhallsdottir Trine Lise Olsen

TV-AKTUELLE VENNINNER: Björg Thorhallsdottir og standupkomiker Trine Lise Olsen kan du se i progranmmet «Sofa» på TV 2.

© TV 2

Allerede første uken fant «Fryd» veien til bestselgerlisten.

– Jeg er overveldet over mottagelsen av boken. Alle jeg snakker med forteller at de ligger på 4–5 på lykkeskalaen før de åpner «Fryd» og leser litt, og 7–8 på lykkeskalaen etter det, forteller Björg.

Denne boken har fått et magebånd der det står til og fra på.

– Tanken er at det skal være enkelt å gi den bort i gave til en du kjenner, som kanskje har det litt vanskelig akkurat nå – at du kan være den som gir bort litt solskinn, avslutter den populære kunstneren.

Bok fryd Björg Thorhallsdottir

«Fryd – glede og kjærlighet mellom to permer», Björg Thorhalssdottirs nyeste bok, ligger allerede på bestselgerlisten. Pitch Forlag, 299 kr.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...