© Foto: Johs Bøe Illustrasjon: Rune Markhus

– Alle gode folk er tre

Er du del av et par, inviter en singel venn på tur. Er du alene, ALDRI vær redd for å invitere deg selv på middag til et par.

20. desember 2016 av Marthe Reienes

Tillat meg å mørkne dagen din litt, selv om det går mot lysere tider: Alle forhold tar slutt, enten ved at en forlater den andre eller ved at en av dere dør. Kanskje dør begge på likt, og KANSKJE, kanskje blir dere enige om å gå fra hverandre på vennskapelig vis. 

Uansett tar det slutt en gang. Så det betyr at du på et eller annet tids­punkt må forholde deg til å være alene når vennene dine er tosomme. Eller at du er i et forhold og har en venn som blir alene. Dette er en hyllest til den heldige treenigheten som kan oppstå da.

Heldigvis er rene parmiddager ganske utrendy, de forsvant en gang på tidlig 2000-tall, etter å ha blitt latterliggjort av både Bridget Jones og «Sex og singelliv»-jentene. Det var da det ble popkulturelt stuerent å være singel. 

Nå vet alle at de morsomste og hyggeligste middagsselskapene har både par og single gjester. Akkurat som en arbeidsplass som funker best når det både er gamle og unge som jobber der. Vi trenger de over 50 som har kunnskapen og erfaringen og vet akkurat hva man skal si til den leverandøren og ALDRI til den andre leverandøren, og de i 20-årene som kan kommunisere digitalt og tenke globalt, og de i midten, i 30-årene, som vet hvordan man renser Nespresso-maskinen og som kan alle svarene når det er 90-talls­quiz på lønningspilsen.

Det samme gjelder par og single. Det er ikke en konkurranse om å være mest vellykket. Det er et viktig samspill. Et par er ikke én person. Det er to personer med forskjellige synspunkter og viljer som kanskje av og til trenger en utenfra-synser. Og en singel er ikke statusen sin. Det er en person som av og til trenger sosialt samvær med begge kjønn. Jeg har vært på ferie alene med par, og jeg har vært på ferie som par med en singel venn, og alltid oppstår det en interessant dynamikk i samtaler og opplevelser man er tre i. Du får akkurat 50 prosent flere innspill og temaer å diskutere. Noen par åpner seg til og med mer når det er en tredje person der som ufarlig­gjør de temaene man som par kanskje vegrer seg for å snakke om, en som stiller spørsmålene man i hverdagen ikke tør å stille selv.

Så derfor: Er du del av et par, inviter en singel venn på tur. Er du alene, ALDRI vær redd for å invitere deg selv på middag til et par. Livet går i utakt, og om du er ensom nå, kan du være tosom neste år. Og omvendt. Oddetall er ikke farlig.

Vi vet alle hvordan det gikk med den stakkars feen i Tornerose som ikke fikk komme på fest fordi det kjipe vertskapet bare hadde 12 tallerkener. 


Marthe Reienes (37) er journalist og spaltist på tara.no. Følg henne gjerne på Instagram og Facebook.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...