FØR OG ETTER: Tidligere TV 2-profil Guro Fostervold Tvedten har i likhet med mange voksne kvinner «tunge øyelokk» og er Dajanas sminkemodell for teknikken med å sminke deg til et åpent blikk. – Tunge øyelokk ligger til familien og har kommet tydeligere frem med alderen, sier 46-åringen, som er veldig fornøyd med resultatet.

© Stephen Grindhaug

Tunge øyelokk? Slik sminker du deg til et åpent blikk – trinn for trinn

Tunge øyelokk? Her viser makeupartist Dajana Tomanovic hvordan du trinn for trinn kan sminke deg til et åpent blikk.

19. november 2020 av Cecilie Espensen

Makeupartist og influenser Dajana Tomanovic er aktuell med boken «Face Time. Bli din egen makeupartist.» hvor hun deler sine hemmelige triks og tips til hvordan du kan legge profesjonell makeup hjemme. 

Makeupartist og influenser Dajana Tomanovic boken Face Time Bli din egen makeupartist

– Sminke skal være gøy og gi deg glede. Sminke skal fremheve alt det fine ved deg, og forhåpentligvis også være med på å gi deg selvtilliten du trenger for å følge drømmene dine, sier makeupartist Dajana Tomanovic. 

© Stephen Grindhaug

Dajana, som har nesten 95 000 følgere på Instagram (@dajanamakeup), har elsket sminke siden hun var liten og jobbet profesjonelt med makeup de siste 6 årene. Her deler hun trikset med å åpne opp blikket ved hjelp av sminke fra den nye boken.

I boken har hun brukt modeller fra forskjellige arenaer og i ulike aldre for å vise de mange sminkestilene og teknikkene. Da den tidligere TV 2-profilen ble spurt om å sitte modell, var ikke Guro Fostervold Tvedten (46) i tvil:

– Jeg kjenner til Dajana fra tidligere og jeg har et nytt motto: Å si ja til ting jeg ellers ville sagt nei til – så da Dajana spurte tenkte jeg at yes, nå får jeg testet det nye mottoet mitt!

Guro, som har litt tunge øyelokk, sitter her modell for teknikken «Slik sminker du deg til et åpent blikk» som du finner nederst i saken, snappet om noen tips fra Dajana:

– Jeg har lært noen nye triks jeg har tatt med meg videre, men jeg har ikke sminket meg så mye i denne rare tiden. Men innimellom får jeg et stort behov for å komme meg ut av kosebuksa og da drar jeg frem sminkekosten!, sier journalisten som for tiden jobber med å utvide podcastuniverset sitt, «Guro og Guru», til også å kunne tilby kurs i uro-metoden.

Det å sitte sminkemodell for Dajana ble en positv overraskelse:

– Tunge øyelokk ligger til familien og har kommet tydeligere frem med alderen. Det har aldri plaget meg, men jeg må heller ta hensyn til det når jeg sminker meg. På grunn av det liker jeg f.eks. ikke å bli lagt øyenskygge på av andre, selv om de er supergode i sitt fag. Jeg har jo øvd meg i så mange år på akkurat mitt ansikt og vet hvor skyggen bør ligge! Men Dajana traff med én gang, og det gjorde meg faktisk litt imponert!

Dajana, som også legger ut sminketutorials på Instagramkontoen sin, har gode råd til oss voksne damer.

Dette bør du tenke på hvis du har tunge øyelokk:

– Bruk mørkere øyenskygger for å skape en dybde på øyet. Jo mørkere skygge du legger, jo mer vil du skjule området. Noen kan synes det er litt vanskelig og vite hvor man legger det. Men start med å legge mørk øyenskygge på det området hvor lokket er tungt og dus det litt ut i overgangen slik at du ikke skaper tyngre lokk. Bruk en lysere øyenskygge ved indre øyelokk – dette vil trekke frem øyet og gjøre slik at det tunge området ser mindre tungt ut. sier Dajana.

Dette bør du unngå hvis du har tunge øyelokk:

– Unngå lyse øyenskygger, det vil kun fremheve det tunge lokket. Hvis du liker å bruke løsvipper, unngå vipper som har fokus på ytterkanten av øyet. Dette er noe mange lærer at man skal velge, men det kan få øyet til å se tyngre ut. Velg heller vipper som har fokus på midten av øyelokket og som er lengre der – dette vil trekke vekk oppmerksomheten fra det tunge lokket og ikke minst gi et mer våkent og åpent blikk, tipser Dajana.

Dajanas 3 beste sminketips for voksen hud:

TIPS 1: GOD HUDPLEIE: Hudpleie er en av de viktigste stegene og vil gjøre at sminken sitter og ser bedre ut. Så en god hudpleierutine er et must!

TIPS 2: FOUNDATION MED HUDPLEIE: Med årene opplever mange at man kan bli tørrere og slappere i huden. Velg derfor en foundation som inneholder hudpleieingredienser. En foundation med hyaluronsyre vil både gi fukt, binde fukten og gi deg et frisk utseende.

TIPS 3: BLUSH ER DIN BESTE VENN: Et sunt og friskt ansikt ser både yngre og freshere ut. Bruk en kremblush hvis du har en tørr hudtype. Den vil legge seg perfekt på huden og gi en fantastisk glød.

Trinn for trinn: Slik sminker du deg til et åpent blikk:

De fleste av oss ønsker et våkent og åpent blikk. Når man har øyelokk som henger litt, kan det være litt utfordrende å sminke seg. Man kan ha tunge lokk uavhengig av alder, men det er vanlig at lokkene blir litt tyngre med årene hos de fleste. Her finner du en enkel måte å legge den perfekte øyenskyggen på, som gir en illusjon av et mer åpent blikk. 

Trinn 1


Påfør en lys brun, varm skygge i overkant av globallinjen fra ytter­kant til øyekroken. Dus den godt slik at den blender seg inn mot huden.

En god huskeregel er at denne skyggen skal være det høyeste punktet av alle skyggene vi legger i denne looken, slik unngår du at du legger mørke farger for tett opp mot brynet.


Trinn 2

© Stephen Grindhaug


Legg en kajal langs vipperoten oppe og litt i ytterkant opp mot globallinjen som anvist på bildet. Dus den godt med en kost slik at linjen ikke blir så markert. Varm gjerne opp kajalen på hånden, slik blir den lettere å påføre. 

Trinn 3

© Stephen Grindhaug


Legg deretter en mørkere brun øyenskygge fra ytterkanten av øyet og opp mot globallinjen i en C-­form. Stans cirka midt på lokket. Jo mørkere skygge du legger direkte på området som henger, desto mer dybde vil du få, slik at dette området ser mindre tungt ut. 

Trinn 4

© Stephen Grindhaug


Når du har lagt skyggene slik som i stegene over, vil du se et tydelig tomrom på lokket. Her skal du legge en matt, lys skygge som vil gjør at øyelokket fremheves. Dermed vil det tunge området over synes enda mindre. 

Trinn 5

© Stephen Grindhaug


Bruk deretter en våt eyeliner og legg langs vipperoten oppe for å fremheve øyet enda mer. Det er litt smak og behag hvor mørk man ønsker den. Jo mørkere, desto mer markert. 

Trinn 6

© Stephen Grindhaug

Påfør en vannfast maskara på vip­pene, den vil sitte bedre gjennom dagen og heller ikke smitte av.

For å flytte fokuset ytterligere, kan det være effektivt å legge noen punktvipper midt på øyet. Dette vil skape en fin balanse med tyngden i ytterkant av øyet. 

Voilà!

© Stephen Grindhaug

SE FORSKJELLEN: Det er ingen tvil om at 6 enkle trinn virkelig gir deg et mer åpent blikk!

© Stephen Grindhaug
Dajana Tomanovic bok Face Time Gyldendal @dajanamakeup

Face Time er makeupartis Dajana Tomanovics andre bok om sminke og er en omfattende bok for sminkeinteresserte med gode råd, tips og hemmelige triks til hvordan du selv kan legge profesjonell makeup – uansett alder. Gyldendal, 399 kr.

© Stephen Grindhaug

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...