sminke for deg over 50

Dette er sminken du burde ha etter fylte 50!

© Getty Images

Sminken du må ha etter 50

Tørr hud og plutselige hetetokter gir kvinner rundt 50 en ekstra utfordring med makeupen. Disse produktene hjelper deg å holde maska hele dagen!

1. februar 2022 av Maria Lillebo Aavatsmark og Ellinor Engelstad

Gratulerer, du har rundet 50 og er en ekte Golden Girl! Du glitrer som aldri før, men vil gjerne unngå å sminke deg eldre.

Overgangsalderen er i gang, og ifølge hudspesialist og rådgiver for Chanel Skincare, Amy Wechsler, kan hormonene påvirke hudtilstanden din dramatisk.

”Det er to ting som særlig kan påvirke sminken din. Huden har en tendens til å bli kronisk tørr, og de fleste opplever å bli svett og klam når de gjennomgår plutselige hetetokter”. 
Overraskende svette kan skyldes andre faktorer enn overgangsalder.

Derfor, sier Wechler, er det et mål for kvinner over 50 å bruke sminke som holder seg godt, og ikke renner og gnis utover når svetten temperaturen stiger. 

Her er seks må-ha sminkeprodukter som er uunnværlige etter fylte 50.

primer
© Getty Images

1. Primer

For å bekjempe en hetetokt kan du bruke en primer på huden, øyelokk og lepper for å  få sminken til å sitte bedre. Let etter en formula som er kombinert primer og fuktighetskrem.
foundation med fuktighet
© Getty Images

2. Fuktighetsgivende foundation

Huden blir ofte tørrere og mer sensibel med alderen. De fleste kvinner over 50 vil trenge en foundation eller BB-krem for å føle seg på sitt beste. Vurder eventuelt å erstatt foundationen med et pudder, hvis du ønsker en mer naturlig look!

sminke concealer
© Getty Images

3. Concealer 

En flytende consealer er mer flatterende etter hvert som huden din eldes. Tykkere dekkstifter kamuflerer kanskje bedre, men de har også en tendens til å samle seg i linjene rundt øynene, og forsterke dem. De fleste vil unngå å fremheve rynkene med sminke.

Velg en concealer som også er lysreflekterende for best resultat. Highlighteren skjuler godt uten at det ser ut som om du har sparkel I ansiktet.

Psst: Concealer-guide | Hvilken concealer bør du velge?

vippetang sminkeprodukt
© G

4. Vippetang

Øyevippene blir ikke bare tynnere med alderen, de flater seg også ut. Så hvis du til dags dato ikke har brukt en vippetang er det på tide å oppdage den iøynefallende effekten.

Trøtt i trynet? Slik sminker du deg våken

Klem vippene kun en gang ved roten og en gang igjen midt på vippene. Ha deretter på maskara som du pleier. Vannfast maskara vil også bevare formen på vippene lenger enn vanlig maskara.

vannfast maskara
© Getty Images

5. Vannfast øyensminke

Kvinner som runder femti opplever ofte at øyensminken ikke varer like lenge som før. Hetetokter i forbindelse med overgangsalderen er en årsak. Investeringer i øyekremer er en annen, ettersom oljen i kremene absorberer sminke, og gjør at maskaraen smitter når du blunker.

Bruke vannfast maskara og eyeliner - dette vil få sminken til å holde hele dagen. Er du usikker på hvilken maskarabørste du bør velge? Her en komplett guide som forteller deg hvilken børste som er best for deg!

øyenskygge matt
© Getty Images

6. Matt øyenskygge

De fleste profesjonelle sminkører vi har snakket med er enige i at matt øyenskygge er mer flatterende på modne øyelokk.

Vet du det? Slik velger du riktig øyenskygge

Hvis du ikke klarer å kvitte deg med shimmer-skyggen, så er rådet å legge den i indre krok av øyet for å lett åpne blikket. Legg en matt, lysere farge (sand, kamel, rosa eller elfenben) på hele lokket, og deretter legg en litt mørkere, matt tone i globallinjen. Selv om øyelokkene dine kjemper tappert mot tyngdekraften vil dette gi dem et løft.

blush sminke over 50
© Getty Images

7. Blush

En fin og naturlig rødfarge i kinnene gjør mye for sminkelooken. Her er det mange varianter og velge mellom - pudder, krem eller flytende! Uansett hvilken du velger kan en blush bidra til å gi deg en naturlig glød. Altså et sminke-musthave for deg over 50!

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...