Vaffeldagen feires 25. mars i Norge, Sverige og Danmark – opphavet er feiringen i middelalderen av at Jomfru Maria fikk budskapet fra engelen Gabriel om at hun var gravid på denne dagen. Dagen feirer vi i dag med et vaffelhjerte – eller flere!
Vaffeldagen 25. mars faller i år på en lørdag og det gir rom for å nyte en vaffel på mange forskjellige vis – enten som en sunn og mettende vaffel på tur i skog og mark eller som dessert med iskrem til!
Turvaffel
Har du planlagt en skitur, gåtur eller fjelltur denne dagen? Hva med en vaffel med gulrot som gir deg litt ekstra energi på turen?
Se oppskriften på gulrotvafler her 👇🏻
Glutenfri vafler
Med glutenfritt mel og kanel og kardemomme kan du lage supergode glutenfrie vafler.
Se oppskriften på glutenfrie vafler her 👇🏻
Vafler uten egg og melk
Smør og bakepulver gjør disse vaflene uten egg og melk supersprø!
Se oppskriften på vafler uten egg og melk her 👇🏻
Dessertvaffel
Skal du ha gjester på vaffeldagen? Hvorfor ikke servere nystekte sitronvafler med vaniljeis til dessert?
Se oppskriften på sitronvafler her 👇🏻
Gourmetvafler
Er du litt over gjennomsnitlig glad i å lage mat? Da er disse gourmetvaflene perfekte for deg! Gourmetresturanter som Maaemo i Oslo og Hotel d´Angleterre i København har løftet den tradisjonsrike vaffelen til både en salt og en søt gourmetopplevelse og vi har latt oss inspirere!
Se oppskriften på vaffel med valnøtt, eplekompott, krem og lønnesirup her👇🏻
Se oppskriften på vaffelwrap med reker og caesardressing her 👇🏻