Vaffel - grunnoppskrift uten egg og melk

Få ting smaker så godt som en nystekt vaffel! Denne oppskriften på vaffel er uten egg og melk og gir deg 6 deilige og sprø vafler. Nyt vaflene med smør og brunost eller nyrørt syltetøy. Utelat sukker hvis du vil servere vaffelen med noe salt.

Oppskrift på vaffel uten egg og melk
© Stefan Wettainen/Alt om Mat

Vaffel – grunnoppskrift

Tid: 10 min. + steketid

Antall: 6 vafler

100 g smør

3 dl hvetemel

1/2 ss bakepulver

1 ts sukker

1/2 ts salt

3 dl vann

Slik gjør du:

1. Smelt smøret og la det avkjøle. Bland mel, bakepulver, sukker og salt i en bolle. Visp inn vann og tilslutt smeltet smør.

2. Stek drøyt 1 dl vaffelrøre om gangen i et varmt vaffeljern til vaffelen er gyllen. La vaflene hvile på en rist mens du steker resten av vaflene.

Slik fjernet du fastbrent vaffelrøre!

Fastbrent røre i vaffeljernet? Varm opp vaffeljernet. Bløt flere lag med kjøkkenpapir og klem ut mesteparten av vannet. Legg papiret i vaffeljernet og lukk det. Dampen gjør at den fatbrente vaffelrøren løsner. Tørk av.

Prøv også disse 3 gourmetvaflene!