Vaffel – grunnoppskrift
Tid: 10 min. + steketid
Antall: 6 vafler
100 g smør
3 dl hvetemel
1/2 ss bakepulver
1 ts sukker
1/2 ts salt
3 dl vann
Slik gjør du:
1. Smelt smøret og la det avkjøle. Bland mel, bakepulver, sukker og salt i en bolle. Visp inn vann og tilslutt smeltet smør.
2. Stek drøyt 1 dl vaffelrøre om gangen i et varmt vaffeljern til vaffelen er gyllen. La vaflene hvile på en rist mens du steker resten av vaflene.
Slik fjernet du fastbrent vaffelrøre!
Fastbrent røre i vaffeljernet? Varm opp vaffeljernet. Bløt flere lag med kjøkkenpapir og klem ut mesteparten av vannet. Legg papiret i vaffeljernet og lukk det. Dampen gjør at den fatbrente vaffelrøren løsner. Tørk av.