Oppskrift på vaffel uten egg og melk
© Stefan Wettainen/Alt om Mat

Vaffel - grunnoppskrift uten egg og melk

Få ting smaker så godt som en nystekt vaffel! Denne oppskriften på vaffel er uten egg og melk og gir deg 6 deilige og sprø vafler. Nyt vaflene med smør og brunost eller nyrørt syltetøy. Utelat sukker hvis du vil servere vaffelen med noe salt.

26. februar 2020 av Petra Lindstrand og Cecilia Lundin

Vaffel – grunnoppskrift

Tid: 10 min. + steketid

Antall: 6 vafler

100 g smør

3 dl hvetemel

1/2 ss bakepulver

1 ts sukker

1/2 ts salt

3 dl vann

Slik gjør du:

1. Smelt smøret og la det avkjøle. Bland mel, bakepulver, sukker og salt i en bolle. Visp inn vann og tilslutt smeltet smør.

2. Stek drøyt 1 dl vaffelrøre om gangen i et varmt vaffeljern til vaffelen er gyllen. La vaflene hvile på en rist mens du steker resten av vaflene.

Slik fjernet du fastbrent vaffelrøre!

Fastbrent røre i vaffeljernet? Varm opp vaffeljernet. Bløt flere lag med kjøkkenpapir og klem ut mesteparten av vannet. Legg papiret i vaffeljernet og lukk det. Dampen gjør at den fatbrente vaffelrøren løsner. Tørk av. 

Prøv også disse 3 gourmetvaflene!

Seneste

Kanskje er du også interessert i...