© Stefan Wettainen/Allt om Mat

Vaffel-oppskrift: 3 lekre oppskrifter på gourmetvafler

Elsker du også vafler? Hvorfor ikke gjøre vaffelspisingen til en gourmetopplevelse à la stjernerestauranter som Maaemo og Hotel d´Angleterre? Her får du oppskriften på 3 gourmetvafler med toppinger som gjester vil elske!

2. mars 2020
Vaffel med valnøtt, eplekompott, krem og lønnesirup

Uimotståelig dessertvaffel med smak av valnøtt og eple med lettpisket krem og søt lønnesirup.

© Stefan Wettainen/Allt om Mat

Vaffel med valnøtt, eplekompott, krem og lønnesirup

Stek vaflene med en gang røren er ferdig ellers vil den svelle og blir for tykk.

Tid: 25 min. + steketid

Antall: 6–8 vafler

150 g smør

200 g valnøttkjerner

2 dl Maizena maisstivelse

1 ss sukker

2 ts bakepulver

2 krm salt

2 dl vann

Eplekompott:

2 epler

1/2 vann

2 ss sukker

1/2 ss ferskpresset sitronsaft

1 kanelstang

Tilbehør:

pisket krem

lønnesirup

frisk mynte

Slik gjør du:

1. Eplekompott: Skrell, kjern ut og skjær eplene i biter. Ha eple, vann, sukker, sitronsaft og kanel i en kasserolle og la det koke uten lokk i ca. 5 min. La kompotten avkjøle.

2. Smelt smøret og la det avkjøle. Mal valnøttkjernene i en mandelkvern eller food processor. Bland nøtter, Maizenna maisstivelse, sukker, bakepulver og salt i en bolle. Rør inn smør og vann og vips til en klumpfri vaffelrøre.

3. Stek ca. 1 dl av vaffelrøren om gangen i et middels varmt vaffeljern til vaflene har fått fin farge. La den ligge på rist mens du steker resten av vaflene. 

4. Server de nystekte vaflene med eplekompott, krem og lønnesirup og pynt med frisk mynte.

Vaffelwrap med reker, romanosalat, rødløk og caesardressing

Hvorfor ikke servere vaffelen som en trendy wrap?

© Stefan Wettainen/Allt om Mat

Vaffelwrap med reker og caesardressing

Egg i vaffelrøren gir ikke så sprø vafler, men til gjengjeld mettende og gode vafler. Caesardressingen lager du raskt med en stavmikser.

Tid: 20 min. + steketid

Antall: 8–10 vafler

100 g smør

4 dl hvetemel

2 ts bakepulver

1/2 ts salt

5 dl melk

2 egg

Caesardressing:

1 hvitløksfedd

1 egg

2 ansjosfileter

1 ss ferskpresset sitronsaft

1/2 ss hvitvinseddik

2 ts dijonsennep

1 ts worcestersaus

1 dl olivenolje

1 dl revet parmesan

2 krm salt

2 krm nykvernet svart pepper

Tilbehør:

1 romanosalat

1 rødløk, strimlet

50 g parmesan, høvlet

1 glass håndpillede reker (350 g)

Slik gjør du:

1. Caesardressing: Skrell hvitløken. Ha alle ingrediensene i en høy miksebolle. Sett stavmikseren i bunnen av bollen og dra den sakte opp mens den går slik at du får en glatt saus.

2. Smelt smøret og la det avkjøle. Bland mel, bakepulver og salt i en bolle. Visp inn melk, egg og smør til en glatt vaffelrøre.

3. Stek ca. 1 dl av vaffelrøren i et varm vaffeljern til vaffelen har fått fin farge. La den ligge på rist mens du steker resten av vaffelrøren.

4. Fordel salat, rødløk, ost og reker på vaflene. Ringle caesardressing over og rull sammen til wraps. Server umiddelbart.

Vaffel med chorizo, manchego, grønn chili, krispisalat og rømme

Spanskinspirert vaffel med chorizo og manchego. Mmmmmmm.

© Stefan Wettainen/Allt om Mat

Vaffel med chorizo og manchego

Hvis du steker vaflene i et vaffeljern med nonstick eller teflon eller et godt innkjørt vaffeljern, trenger du ikke ekstra smør til steking.

Tid: 20 min. + steketid

Antall: 10–12 vafler

200 g rå chorizopølse

150 g manchego

1 grønn chili

6 dl hvetemel

1 ss bakepulver

1/2 ts salt

7 dl mineralvann

Tilbehør:

1 krispisalat

3 ss olivenolje

1 ss ferskpresset sitronsaft

2 krm salt

50 g manchego, høvlet

2 dl rømme

Slik gjør du:

1. Fjern skinnet på chorizoen og hakk kjøttet. Stek kjøttet i en varm stekepanne under omrøring slik at chorizo-bitene løses opp og blir gylne. La det avkjøle.

2. Riv osten grovt. Kjern ut og finhakk chilien. 

3. Bland mel, bakepulver og salt i en bolle. Tilsett vann og visp til en klumpfri vaffelrøre. Rør inn chorizo og ev. stekefett, ost og chili.

4. Skyll, tørk og strimle salaten. Bland salaten med olje, sitronsaft og salt. 

5. Stek ca. 1 dl av vaffelrøren i et varm vaffeljern til vaffelen har fått fin farge. La den ligge på rist mens du steker resten av vaffelrøren. 

6. Server de nystekte vaflene toppet med salat, høvlet manchego og rømme.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...