Vaffel-oppskrift: 3 lekre oppskrifter på gourmetvafler
Elsker du også vafler? Hvorfor ikke gjøre vaffelspisingen til en gourmetopplevelse à la stjernerestauranter som Maaemo og Hotel d´Angleterre? Her får du oppskriften på 3 gourmetvafler med toppinger som gjester vil elske!
Vaffel med valnøtt, eplekompott, krem og lønnesirup
Stek vaflene med en gang røren er ferdig ellers vil den svelle og blir for tykk.
Tid: 25 min. + steketid
Antall: 6–8 vafler
150 g smør
200 g valnøttkjerner
2 dl Maizena maisstivelse
1 ss sukker
2 ts bakepulver
2 krm salt
2 dl vann
Eplekompott:
2 epler
1/2 vann
2 ss sukker
1/2 ss ferskpresset sitronsaft
1 kanelstang
Tilbehør:
pisket krem
lønnesirup
frisk mynte
Slik gjør du:
1. Eplekompott: Skrell, kjern ut og skjær eplene i biter. Ha eple, vann, sukker, sitronsaft og kanel i en kasserolle og la det koke uten lokk i ca. 5 min. La kompotten avkjøle.
2. Smelt smøret og la det avkjøle. Mal valnøttkjernene i en mandelkvern eller food processor. Bland nøtter, Maizenna maisstivelse, sukker, bakepulver og salt i en bolle. Rør inn smør og vann og vips til en klumpfri vaffelrøre.
3. Stek ca. 1 dl av vaffelrøren om gangen i et middels varmt vaffeljern til vaflene har fått fin farge. La den ligge på rist mens du steker resten av vaflene.
4. Server de nystekte vaflene med eplekompott, krem og lønnesirup og pynt med frisk mynte.
Vaffelwrap med reker og caesardressing
Egg i vaffelrøren gir ikke så sprø vafler, men til gjengjeld mettende og gode vafler. Caesardressingen lager du raskt med en stavmikser.
Tid: 20 min. + steketid
Antall: 8–10 vafler
100 g smør
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
5 dl melk
2 egg
Caesardressing:
1 hvitløksfedd
1 egg
2 ansjosfileter
1 ss ferskpresset sitronsaft
1/2 ss hvitvinseddik
2 ts dijonsennep
1 ts worcestersaus
1 dl olivenolje
1 dl revet parmesan
2 krm salt
2 krm nykvernet svart pepper
Tilbehør:
1 romanosalat
1 rødløk, strimlet
50 g parmesan, høvlet
1 glass håndpillede reker (350 g)
Slik gjør du:
1. Caesardressing: Skrell hvitløken. Ha alle ingrediensene i en høy miksebolle. Sett stavmikseren i bunnen av bollen og dra den sakte opp mens den går slik at du får en glatt saus.
2. Smelt smøret og la det avkjøle. Bland mel, bakepulver og salt i en bolle. Visp inn melk, egg og smør til en glatt vaffelrøre.
3. Stek ca. 1 dl av vaffelrøren i et varm vaffeljern til vaffelen har fått fin farge. La den ligge på rist mens du steker resten av vaffelrøren.
4. Fordel salat, rødløk, ost og reker på vaflene. Ringle caesardressing over og rull sammen til wraps. Server umiddelbart.
Vaffel med chorizo og manchego
Hvis du steker vaflene i et vaffeljern med nonstick eller teflon eller et godt innkjørt vaffeljern, trenger du ikke ekstra smør til steking.
Tid: 20 min. + steketid
Antall: 10–12 vafler
200 g rå chorizopølse
150 g manchego
1 grønn chili
6 dl hvetemel
1 ss bakepulver
1/2 ts salt
7 dl mineralvann
Tilbehør:
1 krispisalat
3 ss olivenolje
1 ss ferskpresset sitronsaft
2 krm salt
50 g manchego, høvlet
2 dl rømme
Slik gjør du:
1. Fjern skinnet på chorizoen og hakk kjøttet. Stek kjøttet i en varm stekepanne under omrøring slik at chorizo-bitene løses opp og blir gylne. La det avkjøle.
2. Riv osten grovt. Kjern ut og finhakk chilien.
3. Bland mel, bakepulver og salt i en bolle. Tilsett vann og visp til en klumpfri vaffelrøre. Rør inn chorizo og ev. stekefett, ost og chili.
4. Skyll, tørk og strimle salaten. Bland salaten med olje, sitronsaft og salt.
5. Stek ca. 1 dl av vaffelrøren i et varm vaffeljern til vaffelen har fått fin farge. La den ligge på rist mens du steker resten av vaffelrøren.
6. Server de nystekte vaflene toppet med salat, høvlet manchego og rømme.