sjokolade trøfler sunt
Myke, rå sjokoladetrøfler:

En av de mange deilige oppskriftene fra boka "Sunn Sjokolade". Her finnes alt fra smakfulle sjokoladeplater og varmende sjokoladedrikker, til krydret konfekt og lekre kaker. 

© Frisk Forlag

Slet med søtsug - skrev bok om sjokolade

– Jeg vet hvordan det er å være i overkant glad i søtsaker. Hele oppveksten min var preget av familiens forkjærlighet for alt som var søtt og godt, sier forfatter Anette Borge.

11. desember 2018 av Merethe Hommelsgård

Sunn sjokolade

Vi vet hva du tenker - «Hæ? Finnes det? Kan det være noe godt?» 

Svaret er ‘ja’ og ‘ja’.

Boka "Sunn sjokolade" til Anette Borge som i fem år har vært oppskriftsansvarlig for den lille sjokoladeprodusenten Økosjokolade er den perfekte gave til en som virkelig liker sjokolade - kanskje litt for godt.

sunn sjokolade
Boka om sunn sjokolade fra sjokolade-elsker Anette Borge:

Boka er en hyllest til kakao, og alt du kan lage med denne utrolige frukten.

© Frisk Forlag

Glad i søtsaker

Personlig har nemlig forfatteren selv hatt et komplisert forhold til sjokolade i løpet av livet.

– Jeg vet hvordan det er å være i overkant glad i søtsaker...

– Hele oppveksten min var preget av familiens forkjærlighet for alt som var søtt og godt, forklarer hun. Etter å ha mistet min far like etter jeg fylte tyve, fulgte flere år preget av depresjon, trøstespising og dårlig helse. Noen år senere klarte jeg å ta noen riktige grep og komme tilbake til en bedre hverdag. 

Savnet noe søtt og godt

– Jeg begynte å spise sunnere, kutte søtsakene og gjøre de riktige valgene. Men etterhvert som jeg spiste sunt, økte savnet etter noe skikkelig søtt og godt. 

I flere år lette hun febrilsk etter sunne alternativer til godteriet hun husket fra barndommen, og spesielt sjokoladen!

– Jeg var sikker på at smaken av sjokolade var noe som hørte fortiden til. Jeg undersøkte videre, og oppdaget også at sjokoladen har en mørkere side, som de store sjokoladeprodusentene ikke ønsker at du skal vite om.

Lærerik bok:
Lærerik bok:

Gjennom 281 sider får du en innføring i kakaoens og sjokoladens historie og over 100 spennende oppskrifter. Alt fra smakfulle sjokoladeplater og varmende sjokoladedrikker, til krydret konfekt og lekre kaker. Boka er tilgjengelig her: https://www.friskforlag.no/sunnsjokolade/

© Frisk Forlag

Mørk sjokolade teller som én av fem

Etter mange års leting etter gode alternativer fant hun ut at hun kunne lage sjokoladen selv - og gjøre den til noe man kan spise hver dag og nærmest telle som én av fem om dagen - med den samme fantastiske smaken!

For Anette ble sjokolade hennes vei ut av depresjon og en del av et sunnere liv.

Oppskrift på sjokoladetrøfler

Nå kan du lage en av hennes supre oppskrifter!

Disse trøflene er enkle å lage og smelter som karamell i munnen. Jeg har rullet dem i kakaopulver, men her er det bare å bruke fantasien og rulle dem i det du liker best. Kanskje foretrekker du lakrisrotpulver eller lucumapulver? Og hva med Sukrinmelis, kaffe eller knuste, fryse - tørkede bringebær?

Dette trenger du for å lage sjokoladetrøfler:

  • 2 ½ dl dadler (bløtlagt i minimum 2 timer)
  • 2 ss kakaopulver
  • ½ ss kokosolje
  • ½ ts vaniljepulver
  • litt havsalt
  • kakaopulver til å rulle trøflene i

Er dadlene dine veldig myke og gode, kan du ev. droppe bløtleggingen.

Slik gjør du:

  1. Hell vannet av dadlene og kjør dem fint i en kjøkkenmaskin før du har i resten av ingrediensene. Kjør til du har en jevn og fin trøffeldeig.
  2. Ha blandingen over i en bolle og la stå i kjøleskapet i ca. 1 time til du enkelt kan forme en teskje deig til runde kuler med hendene.
  3. Legg trøflene i en boks sammen med et par spiseskjeer kakaopulver. Rist boksen til trøflene er helt dekket av kakaoen og du enkelt kan fiske dem opp og legge dem på et serveringsfat. Oppbevar trøflene i kjøleskap til servering.


© Frisk Forlag

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...