Slik lager du den thailandske dippen nam prick med grønnsaker

Nam prick er en dipp som spises daglig i Thailand. Den kan serveres i ulike smaker og varianter, og er ofte veldig tykk. Dippen kan serveres med grønnsaker og blant annet til fisk, svinekjøtt eller skalldyr.

Nam prick med grønnsaker
© Charlie Drevstam

Nam prick med grønnsaker

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 pers.

  • ¼ aubergine
  • ½ ts salt
  • 1 ss rapsolje
  • ¼ gul løk
  • ½ hvitløksfedd
  • 1 røde chilli, f-eks. thai-chilli
  • ¼ dl korianderstilker
  • 1 ss asiatisk fiskesaus

Tilbehør:

  • ½ kålrot
  • ¼ butternutgresskar
  • ½ lite spisskålhode
  • 50 g grønne bønner

Slik gjør du:

  1. Anrett og skjær auberginen i terninger. Bland med salt og la stå i ca. 10 min.
  1. Stek aubergineterningene i olje til de blir myke og får farge.
  1. Skrell og grovhakk løk og hvitløk. Ta ut frøene og skjær chilien i biter. Bland aubergine, løk, hvitløk, chili, korianderstilker og fisksaus med stavmikser til en dip saus. Smak til med mer fiskesaus om nødvendig.
  1. Tilbehør: Skrell og skjær kålrot i båter. Skrell og skjær butternutgresskar i båter. Kok dem myke i lettsaltet vann. Skjær kålen i båter, kokes deretter myke i lettsaltet vann. Kok bønnene myke i lettsaltet vann.
  1. Server dippene med grønnsakene.
© Charlie Drevstam