Slik lager du koreansk kimchi

Vær nøye med hygienen og bruk ren skjærefjøl og gjerne plasthansker, så kimchien ikke mugner eller blir dårlig. Denne varianten er enkel og med få ingredienser, og blir veldig god. Kimchien er holdbar i kjøleskapet i ca. 1 måned, ofte lenger.

Oppskrift koreansk kimchi
© Styling: Petra Lindstrand / Foto: Helén Pe
Oppskrift koreansk kimchi

Kimchi

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 liter

  • ¾ kg kål
  • ½ dl salt
  • kaldt vann

Marinade

  • ½ purre
  • ½ gul løk
  • 12 g ingefær
  • ½ dl gogugaru (koreanske chiliflak)
  • ½ dl vann
  • ¼ dl asiatisk fiskesaus
  • 1¼ ss rårørsukker
  • hvitløkfedd

Slik gjør du:

  1. Skjær kålen i fire deler på langs, og legg dem i en stor bunke. Salt kålen mellom bladene. Hell over kaldt vann så det dekker. Legg på tyngde, slik at bitene trykkes ned under vannet. La det stå i romtemperatur i ca. 6 timer, så kålen synker sammen.
  1. Hell av vannet og skyll kålen godt under kaldt vann. Klem ut overflødig væske.
  1. Rens, vask og hakk purren (det skal bli 3 dl). Skrell og skjær løken i båter. Skrell hvitløkfeddene. Skrell og skjær ingefæren i grove skiver.
  1. Ha purre, gul løk, hvitløk og ingefær i en blender og kjør til en jevn puré. Tilsett chiliflak, vann, fiskesaus og sukker, og rør sammen til en krydderpasta. Masser den inn mellom kålbladene og sørg for at kålen blir dekket overalt.
  1. Rull kålen sammen til ruller og pakk dem tett sammen i en godt rengjort boks. Sett på lokk. La det stå i 1 ½–2 dager i romtemperatur, til fermenteringen har kommet i gang, dvs. når det dannes små bobler og lukten endrer seg. Trykk kålrullene ned i væsken som dannes. Sett boksen i kjøleskapet og la den stå i ca. 1 uke før servering.

Begynn i god tid! Om du vil lage alt på menyen selv, må du gjøre klar kimchien minst en uke i forveien. Om du vil servere den koreanske nasjonaldrikken soju til maten, må du bestille den på Vinmonopolet.