Dette gir enda mer smak til den klassiske tzatzikien

Prøv med hakkede oliven for mer smak. Passer til grillet kjøtt, kylling og fisk. Og til brød og salat

oppskrift på klassisk tatziki med oliven
© Styling: Petra Lindstrand / Foto: Helén Pe

Oliventzatziki

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 dl

  • agurk
  • ⅓ ts salt
  • 100 g boks blandede olivener
  • hvitløkfedd
  • ½ ss olivenolje
  • ⅓ ss hvitvinseddik
  • 1½ dl gresk yoghurt

Slik gjør du:

  1. Riv agurken grovt på et rivjern. Bland inn salt. La det renne av i et dørslag i ca. 15 min. Klem ut så mye væske som mulig fra agurken.
  1. Grovhakk olivenene. Skrell og finriv hvitløken.
  1. Bland agurk med oliven, hvitløk, olje og eddik. Rør inn yoghurt. Ha tzatzikien i en bolle og ringle over litt olivenolje.