quinoa salat oppskrift
© Lisa Björner

Quinoasalat med rødbeter og pistasjnøtter til varmrøkt laks

En mettende vegetarisk salat som likevel er frisk og som fort kan bli en ny favoritt til jobblunsjen.

23. juni 2022 av Anna Wendt

Tid: 30 min. + 20 min. steketid
Antall personer:

500 g ferske rødbeter
2 dl quinoa
250 g blomkålris (ev. ferdig på pose)
1 ½ ts fennikelfrø
2 ss + ½ ss olivenolje
1 ts flaksalt
½ ts kvernet svart pepper
½ liten rødløk
½ dl pistasjnøtter uten skall
65 g blandet salat 

Tilbehør:
400 g varmrøkt laks
dill- og basilikumdipp

Slik gjør du: 

1. Sett ovnen på 200 °C. Skrubb rødbetene. Skjær dem i to eller fire biter avhengig av størrelsen. Legg rødbetene i en ildfast form, og bland med 2 ss olje, flaksalt og pepper. 

2. Bak rødbetene midt i ovnen i 20– 25 min. til de er møre. Avkjøl. 

3. Kok quinoaen i lettsaltet vann. Vend inn blomkålrisen når det er 1 min. igjen av koketiden. Legg på lokk, og la det stå i 2–3 min. til blomkålen er mør. La blandingen dampe av. 

4. Knus fennikelfrøene i en morter, og vend dem inn i quinoaen. Rør inn ½ ss olje. Skrell og finhakk løken. 

5. Bland rødbeter, quinoa og løk i en bolle med lokk hvis salaten skal med på tur. Vend inn pistasjnøtter og salat. Server salaten til varmrøkt laks med kald dill- og basilikumdipp. 

quinoa salat
© Lisa Björner

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...