Tid: 30 min. + 20 min. steketid
Antall personer: 4
500 g ferske rødbeter
2 dl quinoa
250 g blomkålris (ev. ferdig på pose)
1 ½ ts fennikelfrø
2 ss + ½ ss olivenolje
1 ts flaksalt
½ ts kvernet svart pepper
½ liten rødløk
½ dl pistasjnøtter uten skall
65 g blandet salat
Tilbehør:
400 g varmrøkt laks
dill- og basilikumdipp
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 200 °C. Skrubb rødbetene. Skjær dem i to eller fire biter avhengig av størrelsen. Legg rødbetene i en ildfast form, og bland med 2 ss olje, flaksalt og pepper.
2. Bak rødbetene midt i ovnen i 20– 25 min. til de er møre. Avkjøl.
3. Kok quinoaen i lettsaltet vann. Vend inn blomkålrisen når det er 1 min. igjen av koketiden. Legg på lokk, og la det stå i 2–3 min. til blomkålen er mør. La blandingen dampe av.
4. Knus fennikelfrøene i en morter, og vend dem inn i quinoaen. Rør inn ½ ss olje. Skrell og finhakk løken.
5. Bland rødbeter, quinoa og løk i en bolle med lokk hvis salaten skal med på tur. Vend inn pistasjnøtter og salat. Server salaten til varmrøkt laks med kald dill- og basilikumdipp.
