Mammas sildesalat

Deilig, tradisjonsrik sildesalat fra Elisabeth Andreassens familie.

© Paul Paiewonsky

Sildesalaten er god på knekkebrød eller en god skive brød som et mellommåltid. Sildesalaten holder seg i 3-4 dager i kjøleskapet.

**Til 4-6 personer

2 (ca. 200 g) salte sildefileter, for eksempel Carlo

3 kokte poteter, skrelt

1 hel sylteagurk

1-2 syrlige epler, skrelt og utkjernet

1 liten skrelt løk

250 g rødbeter på glass

3 ss rødbetesaft fra glasset

1 krm nykvernet hvit pepper

1 dl pisket krem

Slik gjør du:

1. Skjær sild, poteter, sylteagurk, eple, løk, og rødbeter i små biter, og bland sammen i en bolle.

2. Tilsett rødbetesaften og smak til salaten med hvit pepper. La sildesalaten stå kaldt i et par timer.

3. Pisk kremen, og vend den i sildesalaten rett før servering.

4. Legg opp salaten på tallerkener, og garner gjerne med kokt egg og persille. Hakk gjerne egget og legg som en stripe over salaten.