© Paul Paiewonsky

Mammas sildesalat

Deilig, tradisjonsrik sildesalat fra Elisabeth Andreassens familie.

1. desember 2015 av Lisbeth Skøelv

Sildesalaten er god på knekkebrød eller en god skive brød som et mellommåltid. Sildesalaten holder seg i 3-4 dager i kjøleskapet.

Til 4-6 personer 

2 (ca. 200 g) salte sildefileter, for eksempel Carlo

3 kokte poteter, skrelt

1 hel sylteagurk

1-2 syrlige epler, skrelt og utkjernet

1 liten skrelt løk

250 g rødbeter på glass

3 ss rødbetesaft fra glasset

1 krm nykvernet hvit pepper

1 dl pisket krem

 

Slik gjør du:

1. Skjær sild, poteter, sylteagurk, eple, løk, og rødbeter i små biter, og bland sammen i en bolle.

2. Tilsett rødbetesaften og smak til salaten med hvit pepper. La sildesalaten stå kaldt i et par timer.

3. Pisk kremen, og vend den i sildesalaten rett før servering.

4. Legg opp salaten på tallerkener, og garner gjerne med kokt egg og persille. Hakk gjerne egget og legg som en stripe over salaten.

 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...