Sildesalaten er god på knekkebrød eller en god skive brød som et mellommåltid. Sildesalaten holder seg i 3-4 dager i kjøleskapet.
Til 4-6 personer
2 (ca. 200 g) salte sildefileter, for eksempel Carlo
3 kokte poteter, skrelt
1 hel sylteagurk
1-2 syrlige epler, skrelt og utkjernet
1 liten skrelt løk
250 g rødbeter på glass
3 ss rødbetesaft fra glasset
1 krm nykvernet hvit pepper
1 dl pisket krem
Slik gjør du:
1. Skjær sild, poteter, sylteagurk, eple, løk, og rødbeter i små biter, og bland sammen i en bolle.
2. Tilsett rødbetesaften og smak til salaten med hvit pepper. La sildesalaten stå kaldt i et par timer.
3. Pisk kremen, og vend den i sildesalaten rett før servering.
4. Legg opp salaten på tallerkener, og garner gjerne med kokt egg og persille. Hakk gjerne egget og legg som en stripe over salaten.