Oppskrift på stekte gresskarkjerner med garam masala

Sprø gresskarkjerner passer godt som snacks til drinker. Spar på gresskarkjernene når du lager suppen. De kan med fordel skylles i et dørslag og tørkes hvis det er mye gresskarkjøtt rundt. Garam masala er en indisk krydderblanding som kan kjøpes ferdig (den består av spisskummen, kardemomme, koriander, svart pepper, nellik, kanel og kajennepepper).

Oppskrift på gresskarkjerner
© Foto: Anna Kern

Oppskrift på stekte gresskarkjerner med garam masala

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 pers

  • 1 dl gresskarkjerner
  • ¼ blodappelsin
  • ¼ dl olivenolje
  • ½ klype garam masala
  • 1 klype salt
  • ½ klype kvernet svart pepper

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 175 grader. Legg gresskarkjernene på et steke brett med bakepapir.
  1. Skyll appelsinen grundig i lunkent vann. Riv skallet og press ut saften. Drypp appelsinsaft og olje over kjernene. Strø over appelsinskall og garam masala. Krydre med salt og pepper.
  1. Stek midt i ovnen i ca. 20 min., til gresskarkjernene får en fin farge.
Grønne oliven snacks
© Foto: Anna Kern