Gresskarostekake med karamell og pepperkakekrydder

Her bruker vi butternutgresskar, også kalt flaskegresskar, men også andre gresskarsorter kan bakes, blendes og brukes. Bruk ferdig pepperkakekrydderblanding, du finner det i velassorterte matbutikker, på apoteket eller helsekosten.

Gresskarostkake
© Lina Eriksson

Slik lager du gresskarostekake med karamell og pepperkakekrydder:

Tid: 30 min. + tid i fryseren
Til: 8–10 biter

  • ½ butternutgresskar (600 g)
  • 8 digestivekjeks
  • 1 dl pekannøtter
  • ½ dl ristede solsikkefrø
  • 25 g smør, romtemperert
  • 2 dl kremfløte
  • 200 g naturell kremost, romtemperert
  • 1 boks kondensert melk (397 g)
  • 2 ts pepperkakekrydder

Pynt:

  • 3 dl kremfløte
  • 80 karamellfudge, kjøleskapskald

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 175 °C. Fjern kjernene fra gresskaret og skjær kjøttet i båter. Legg dem på et stekebrett med bakepapir. Bak gresskarbåtene midt i ovnen i ca. 25 min. La dem avkjøles. Fjern skallet og kjør gresskarkjøttet i en blender.
  2. Knus digestivekjeksene. Tilsett pekannøtter, solsikkefrø og smør, og bland det godt sammen. Legg bakepapir i bunnen av en springform, ca. 24 cm i diameter. Ha i kjeksblandingen og trykk det sammen til en bunn. Legg remser av bakepapir rundt kanten av formen. Sett den kaldt mens du lager resten av kaken.
  3. Visp fløten til krem. Bland kremost, konsensert melk, pepperkakekrydder og gresskarpuré. Vend inn kremen. Hell røren i formen. Sett den i fryseren i ca. 6 timer.
  4. Ta frem ostekaken og la den stå i romtemperatur i ca. 20 min. eller 40 min. i kjøleskapet før servering.
  5. Visp fløten til pynt. Pynt kaken med krem og høvle over spon av karamellfudge
Gresskarostkake
© Lina Eriksson