Gresskarostekake med karamell og pepperkakekrydder
Her bruker vi butternutgresskar, også kalt flaskegresskar, men også andre gresskarsorter kan bakes, blendes og brukes. Bruk ferdig pepperkakekrydderblanding, du finner det i velassorterte matbutikker, på apoteket eller helsekosten.
Slik lager du gresskarostekake med karamell og pepperkakekrydder:
Tid: 30 min. + tid i fryseren
Til: 8–10 biter
- ½ butternutgresskar (600 g)
- 8 digestivekjeks
- 1 dl pekannøtter
- ½ dl ristede solsikkefrø
- 25 g smør, romtemperert
- 2 dl kremfløte
- 200 g naturell kremost, romtemperert
- 1 boks kondensert melk (397 g)
- 2 ts pepperkakekrydder
Pynt:
- 3 dl kremfløte
- 80 karamellfudge, kjøleskapskald
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 175 °C. Fjern kjernene fra gresskaret og skjær kjøttet i båter. Legg dem på et stekebrett med bakepapir. Bak gresskarbåtene midt i ovnen i ca. 25 min. La dem avkjøles. Fjern skallet og kjør gresskarkjøttet i en blender.
- Knus digestivekjeksene. Tilsett pekannøtter, solsikkefrø og smør, og bland det godt sammen. Legg bakepapir i bunnen av en springform, ca. 24 cm i diameter. Ha i kjeksblandingen og trykk det sammen til en bunn. Legg remser av bakepapir rundt kanten av formen. Sett den kaldt mens du lager resten av kaken.
- Visp fløten til krem. Bland kremost, konsensert melk, pepperkakekrydder og gresskarpuré. Vend inn kremen. Hell røren i formen. Sett den i fryseren i ca. 6 timer.
- Ta frem ostekaken og la den stå i romtemperatur i ca. 20 min. eller 40 min. i kjøleskapet før servering.
- Visp fløten til pynt. Pynt kaken med krem og høvle over spon av karamellfudge