Gresskarsuppe med garam masala, blodappelsin og chili

Hokkaido er et japansk gresskar som har fått sitt navn fra øya med samme navn. Det er velsmakende og har en litt nøtteaktig karakter. Gresskaret har et tynt skall som kan spises.

Gresskarsuppe med garam masala, blodappelsin og chili
© Anna Kern

Gresskarsuppe med garam masala, blodappelsin og chili

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 pers

  • ½ gresskar, valgfritt. men g jerne hokkaido eller flaskegresskar (ca. 1 kilo)
  • 1½ ss olivenolje
  • ½ ss olivenolje
  • 2 hvitløkfedd
  • ½ bit ingefær (ca. 4 cm)
  • ½ ts garam masala
  • ½ l vann
  • 1 grønnsaksbuljongterninger
  • ¼ blodappelsin
  • ¼ sitron
  • 1 ts sukker eller lønnesirup
  • ¼ ts chiliflak
  • ½ ts salt
  • 1 klype kvernet svart pepper

Tilbehør

  • 1 dl matyoghurt
  • chiliflak

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 225 grader. Rens og skjær bort stilk og skall fra gresskaret hvis det er tykt, ellers kan det være greit å la det være på. Skjær gresskaret i store biter og legg dem i en ildfast form. Drypp over 3 ss olje. Rist gresskaret midt i ovnen i ca. 30 min., til det er mykt.
  1. Skrell hvitløk og ingefær og riv det på den fine siden av rivjernet. Fres hvitløk og ingefær i 1 ss olje i en gryte. Krydre med garam masala og fres i ytterligere ca. 1 min. Tilsett det ristede gresskaret, vann og buljongterninger. La det koke opp.
  1. Skyll appelsinen grundig i lunkent vann. Riv skallet og press ut saften. Press saften ut av sitronen.
  1. Kjør suppen til en puré med stavmikser eller i en blender. Tilsett appelsinskall og -saft, sitronsaft, sukker og chiliflak. Krydre med salt og pepper.
  1. Hell den varme suppen i tallerkener og server med en klatt yoghurt og litt chiliflak.

Tips! For å sjekke om gresskaret er modent, kan du banke lett på det. Det skal høres litt hult ut, med en dempet klang, da er det modent.

Gresskarsuppe
© Anna Kern