Indisk linsesuppe med spinat og tomat
Tid: 30 min.
Antall porsjoner: 4
2 ½ dl røde linser
1 løk
2 hvitløkfedd
300 g gulrøtter
2 ss rapsolje
3 ss garam masala
½ ss karri
1 boks hakkede tomater (400 g)
1 ½ liter vann
3 grønnsaksbuljongterninger
2 ss presset sitronsaft
salt
100 g babyspinat
Tilbehør:
2 dl kokosmelk
2 naanbrød
Slik gjør du:
1. Rens og finhakk løk og hvitløk. Skrell gulrøttene, og skjær dem i skiver.
2. Fres løk, hvitløk og gulrøtter i olje i en gryte i ca. 3 min. Tilsett garam masala og karri, og la det steke med i 1 min. Tilsett linser, hakkede tomater, vann og buljongterninger, og rør det inn. La suppen koke under lokk i 20 min.
3. Rør inn sitronsaft, og smak til med salt. Vend inn spinat.
4. Fordel suppen i skåler, og ringle over kokosmelk. Server suppen med naanbrød.
Vil du ha flere suppeoppskrifter? Her er 9 oppskrifter på smakfulle, sunne og enkle supper
