indisk linsesuppe oppskrift
© Helén Pe

Dette er suppe-versjonen av tikka masala

En bolle med dampende suppe er flytende omsorg, som umiddelbart varmer fra topp til tå. I tillegg er denne flytende retten genial når du vil bruke sesongens gode rotfrukter eller tømme kjøleskapet.

16. januar 2023 av Petra Lindstra

Indisk linsesuppe med spinat og tomat

Tid: 30 min.
Antall porsjoner:

2 ½ dl røde linser
1 løk
2 hvitløkfedd
300 g gulrøtter
2 ss rapsolje
3 ss garam masala
½ ss karri
1 boks hakkede tomater (400 g)
1 ½ liter vann
3 grønnsaksbuljongterninger
2 ss presset sitronsaft salt
100 g babyspinat 

Tilbehør:
2 dl kokosmelk
2 naanbrød

Slik gjør du: 

1. Rens og finhakk løk og hvitløk. Skrell gulrøttene, og skjær dem i skiver. 

2. Fres løk, hvitløk og gulrøtter i olje i en gryte i ca. 3 min. Tilsett garam masala og karri, og la det steke med i 1 min. Tilsett linser, hakkede tomater, vann og buljongterninger, og rør det inn. La suppen koke under lokk i 20 min. 

3. Rør inn sitronsaft, og smak til med salt. Vend inn spinat. 

4. Fordel suppen i skåler, og ringle over kokosmelk. Server suppen med naanbrød.

Les også: 4 oppskrifter på sunn snacks

suppe oppskrift
© Helén Pe

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...