Oppskrift på smakfull og frisk gulrotmajones

Gulrøttene gir majonesen en søt friskhet. Passer til alt på grillen, kjøtt, fisk, kylling og grønnsaker, på hamburgere, i fiskesuppe og til brød.

Gulrot majones
© Styling: Petra Lindstrand / Foto: Helén Pe

Gulrotmajones

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 dl

  • 100 g gulrøtter
  • 1 ss rapsolje
  • 1 dl rapsolje
  • ½ ss dijonsennep
  • ½ ss sennep
  • ½ ss hvitvinseddik
  • ½ ts salt
  • 1 klype chiliflak

Slik gjør du:

  1. Skrell og skjær gulrøttene i biter. Stek dem i 2 ss olje til de er myke og har fått en fin brun farge. Avkjøl.
  1. Legg gulrøttene i en bolle. Tilsett egg, begge typer sennep, eddik og 2 ½ dl olje. Miks ingrediensene med en stavmikser til en tykk majones. Krydre majonesen med salt og chiliflak.