Det perfekte tilbehøret til grillmaten: Søtpoteter med pecorino

De ovnsbakte søtpotetene er myke, men har et sprøtt lag av pecorino. Her er søtpotetene skåret i staver, men de kan like g jerne skjæres i terninger eller skiver.

Tilbehør til grillmaten
© Styling: Gunilla von Heland / Foto: Per Ranung

Søtpoteter med pecorino

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 porsjoner

  • ⅓ kg søtpotet
  • ½ ss olivenolje
  • ⅓ ts salt
  • ½ klype kvernet svart pepper
  • 16 g pecorinoost

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 225 grader. Skrell og skjær søtpotetene i skiver og deretter i staver. Bland søtpotetstavene med olje, salt og pepper på et stekebrett med bakepapir.
  1. Bak potetene midt i ovnen i ca. 20 min. Riv osten. Ta ut potetene når de har fått litt farge. Dryss over osten og sett tilbake i ovnen i ytterligere ca. 10 min., til osten har blitt lett sprø. Server umiddelbart.
Tilbehør til grillmaten
© Styling: Gunilla von Heland / Foto: Per Ranung