Avokadokrem & gulrothummus med gulrot-tortillachips

De oransje chipsene lager du enkelt av gulrottortillas, som er en nyhet fra Santa Maria. Finner du ikke det, kan du ta en snarvei med ferdige chips.

Gulrot på nytt nivå

GULROT PÅ NYTT NIVÅ: Midtøsten møter Mexico, møter Norge i fargerikt fellesskap.

© Styling: Petra Lindstrand / Foto: Helén Pe

Avokadokrem & gulrothummus med gulrot-tortillachips

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 pers

  • 1 gulrottortillas (Tortilla Carrot Medium)
  • 1 ss olivenolje
  • ¼ ts flaksalt

Avokadokrem

  • ½ avokadoer
  • ½ dl gresk eller tyrkisk yoghurt
  • ⅓ ss lime, saften
  • ⅓ ts salt
  • ⅓ klype kvernet svart pepper

Gulrothummus

  • 83 g gulrøtter
  • ⅓ boks kokte kikerter
  • 1 ss tahini (sesampasta)
  • 1 ss olivenolje
  • ½ ss sitron, saft
  • ⅓ ts salt
  • ½ klype kvernet svart pepper
  • hvitløkfedd

Slik gjør du

  1. Avokadokrem: Ha avokadokjøttet i en blender med yoghurt, limesaft, salt og pepper. Blend til en jevn krem.
  1. Hummus: Skrell gulrøttene, skjær dem i biter og kok dem myke i lettsaltet vann. Skyll gulrøtter og kikerter i en sil i kaldt vann, og la det renne av. Ha det i en bolle og bland inn tahini, olje, sitron, salt og pepper. Skrell og press i hvitløken og bland til hummus.
  1. Sett ovnen på 175 grader. Pensle tortillaene med olje på begge sider. Skjær hver tortilla i 8 snipper. Legg dem på et stekebrett med bakepapir.
  1. Stek snippene midt i ovnen i ca. 5 min., til de har fin farge. Pass på så de ikke blir svidd. Ta dem ut og avkjøl.
  1. Legg avokadokrem i bunnen av en skål og ha hummusen over. Server med chipsene.
Brunsj oppskrifter
© Styling: Petra Lindstrand / Foto: Helén Pe